Bravo Ferrari! Tudi poceni je mogoče ...

Foto: Ferrari
Foto: Ferrari
Ferrari se je izkazal in v sodelovanju s strokovnjaki izdelal zmogljive, a precej cenejše ventilatorje za bolnike s covid-19, kot pa so trenutno na trgu.
Oglej si celoten članek

Velikan formule 1 Ferrari je sporočil, da je pomagal razviti nove nizkocenovne medicinske ventilatorje za pomoč bolnikom z najhujšimi dihalnimi stiskami kot posledico koronavirusne bolezni. Projekt z imenom F15 je ekipa iz Maranella razvijala pet tednov skupaj z italijanskim institutom tehnologije iz Genove, poroča STA.

"Delo smo začeli 21. marca in prvi prototip je bil pripravljen 25. aprila," je prek videokonference dejal Ferrarijev direktor za inovacije Corrado Onorato.

Foto: Ferrari Ferrarijev respirator

Respirator je po besedah Ferrarija zanesljiv, večnamenski in preprost za uporabo, lahko ga je tudi sestaviti.

Sezona svetovnega prvenstva formule 1 je zaradi koronavirusne pandemije, ki je v Italiji zahtevala več kot 31.000 življenj, prekinjena.

Tudi zato so v moštvu želeli razviti družbeno koristen projekt, ki ga je podprla tudi Mednarodna avtomobilistična zveza Fia. "Izziva covida-19 smo se lotili resno in odločno. Rezultat je nagrada za vse vpletene," je dejal šef moštva Mattia Binotto.

Dihalne naprave so izdelane iz široko dobavljivih materialov in s precej nižjimi stroški, kot jih imajo respiratorji na trgu.

Pri podobnem projektu v Veliki Britaniji je uspešno sodelovalo tudi moštvo F1 Mercedes.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.