Brez klime le še redki avtomobili

Foto: Žurnal24 Temperaturo v avtomobilu je treba zmanjševati postopoma. Na začetku je priporočl
V Žurnalovi raziskavi, v kateri je sodelovalo 1197 anketirancev, je kar 84 odstotkov odgovorilo, da ima v avtomobilu vgrajeno klimatsko napravo.
Oglej si celoten članek

Danes skorajda ni več avtomobila, ki ne bi imel vgrajene klimatske naprave. V raziskavi Žurnala24 je kar 84 odstotkov od skoraj 1200 anketirancev odgovorilo, da ima v svojem avtomobilu klimo. Kar 52 odstotkov ima avtomatsko klimatsko napravo, 31 ročno, 17 odstotkov pa se hladi z odprtimi stekli.

Inštruktor varne vožnje Tilen Holynski iz Akademije dobre vožnje opozarja tudi na pravilno uporabo klimatske naprave. "Klima je najbolj obremenjena takrat, ko zaženemo motor vozila, dokler se zrak v potniški kabini ne ohladi na želeno temperaturo. Voznikom priporočam, da preden sedejo v avtomobil odprejo okna in avtomobil najprej prezračijo. Svež zrak bo bolj prijeten za potnike," pravi Holynski in dodaja, da je lahko zaradi slabega delovanja tudi malenkostno višja poraba goriva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.