Avto
20 ogledov

Brez klime le še redki avtomobili

Temperaturo v avtomobilu je treba zmanjševati postopoma. Na začetku je priporočl Žurnal24 main
V Žurnalovi raziskavi, v kateri je sodelovalo 1197 anketirancev, je kar 84 odstotkov odgovorilo, da ima v avtomobilu vgrajeno klimatsko napravo.

Danes skorajda ni več avtomobila, ki ne bi imel vgrajene klimatske naprave. V raziskavi Žurnala24 je kar 84 odstotkov od skoraj 1200 anketirancev odgovorilo, da ima v svojem avtomobilu klimo. Kar 52 odstotkov ima avtomatsko klimatsko napravo, 31 ročno, 17 odstotkov pa se hladi z odprtimi stekli.

Inštruktor varne vožnje Tilen Holynski iz Akademije dobre vožnje opozarja tudi na pravilno uporabo klimatske naprave. "Klima je najbolj obremenjena takrat, ko zaženemo motor vozila, dokler se zrak v potniški kabini ne ohladi na želeno temperaturo. Voznikom priporočam, da preden sedejo v avtomobil odprejo okna in avtomobil najprej prezračijo. Svež zrak bo bolj prijeten za potnike," pravi Holynski in dodaja, da je lahko zaradi slabega delovanja tudi malenkostno višja poraba goriva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.