Brez milosti za vožnjo v japonkah

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
V teh dveh državah ne poznajo milosti za napačno obutev za volanom.
Oglej si celoten članek

Dejstvo je in preizkusi so to že velikokrat dokazali, da obutev na naših nogah še kako lahko vpliva na zavorno pot našega avtomobila. Ohlapno obuvalo, kot so natikači ("japonke"), cokle in podobno, v zahtevnih situacijah lahko pomenijo veliko dodatno oviro za varno vožnjo. Med zaviranjem v sili je namreč zavorna moč odvisna od moči pritiska na stopalko za zavoro, pri natikačih pa je zaradi slabega oprijema s stopalom zelo nevarno, da nam noga zdrsne ali se zatakne takrat, ko do tega še posebej ne bi smelo priti. Med najbolj nevarnimi obuvali so prav "japonke."

Slovenska zakonodaja se problematike ustrezne obutve (in obleke) ne dotika posebej, saj predpusuje le, da mora biti voznik sposoben upravljati z vozilom, tako psihično kot telesno.

Morali bi jo prepovedati Vožnjo v japonkah in natikačih bi morali prepovedati

Drugače pa je v Grčiji, kamor zaide tudi veliko Slovencev. V Grčiji je strogo prepovedano voziti v kakršno kol obliki natikačev, tamkajšnja policija pa prepoved precej vestno nadzoruje, tako kot tudi uporabo varnostnega pasu, prisotnost opojnih substanc ali kajenje v spremstvu otrok, poročajo te dni grški mediji, ki so sicer polni tudi poročil o peklenski vročini blizu 40 stopinj Celzija.

Za vožnjo v natikačih je zagrožena kazen 50 evrov, stranska sankcija pa je tudi prepoved vožnje za en mesec. 

Tudi v Španiji je vožnja v natikačih izrecno prepovedana.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 17

  • 14:07 29. Julij 2018.

    Se popolnoma strinjam. To sem preiskusil že na lastni koži. Japonke in podobna obutev za volanom NI VARNA!

  • 13:19 29. Julij 2018.

    Grška policija pa kaj sankcionira? HA HA HA. Saj sploh ničesar ne preverjajo.

  • 13:14 29. Julij 2018.

    keč je v tem, da je vožnja v japonkah, coklih in podobno veliko bolj nevarna. že s kroksi, je hud …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.