Bulčeva v odprto vojno z vinjetami

Foto: EPA
Foto: EPA
Sedaj je tudi uradno, komisarka za transport Violeta Bulc se je nad Nemčijo zaradi njene uvedbe vinjet spravila s tožbo zaradi domnevnih kršitev pogodbe, ki združuje države EU.
Oglej si celoten članek

Evropska komisija oziroma komisarka Violeta Bulc sta ves čas opozarjala, da utegnejo biti nemške vinjete zaradi modela, ki naj bi favoriziral nemške voznike napram tujim, sporne.

Danes pa je Bulčeva tudi uradno pričela postopek proti Nemčiji pred sodiščem Evropske unije. "Vinjetni sistem je lahko v skladu z evropsko zakonodajo le, če upoštava temeljne principe pogodbe o nediskriminaciji. V tem primeru pa imamo resne dvome glede na sprejeto nemško zakonodajo. Zato bomo zaradi zaščite evropskih državljanov ukrepali, da razčistimo te dvome," je povedala komisarka Bulčeva.

Vinjet verjetno leta 2016 še ne bo

Nemško vlado premierke Angele Merkel, ki zaradi preteklih konfliktov ni nikoli skrivala svojih antipatij do Bulčeve, pa je vztrajanje komisije očitno že pričelo najedati. Kot je po poročanju Nachrichten.at priznal pristojni prometni minister Alexander Dobrindt, čigar vztrajanju gre največ zaslug za uvajanja spornega modela, je vse manj možnosti, da bi v Nemčiji v skladu z načrtom uvedli vinjete že leta 2016.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:32 18. Junij 2015.

    Pravilno. čeprav se Nemčija izgovarja, da je ceste sposobna sama vzdrževati brez pomoči državljanov, nihče ne more garantirati, da strošek …

  • "je vse manj možnosti, da bi v Nemčiji v skladu z načrtom uvedli vinjete že leta 2016."<br />Seveda Nemci bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.