C 43 je čistokrvni AMG, le z manj adrenalina

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43 Foto: Mercedes-Benz Mercedes-AMG C 43
Mercedes z modelom coupe AMG C 43 pričenja izpolnjevati obljube o malce manj brutalnih, a še vedno presneto hitrih različicah AMG.
Oglej si celoten članek

Mercedes-AMG C 43 je novinec v športni ponudbi v znaku zvezde. Postavljen je stopnico pod najmočnejšega C 63, v katerem razbija štirilitrsko V8 srce s petstoglavo konjenico, a tudi trilitrski V6 (270 kW/367 KM) v C 43 je vse prej kot pohleven. Z njim kupe potegne do 100 km/h v 4,7 sekunde, kar je 0,7 sekunde za brutalnejšim bratom.

Elektronika novinca omeji na 250 km/h kar je enako kot pri standardni verziji C 63. Poleg sodi 9-stopenjski menjalnik z naperki ob volanu, ki v načinu sport in sport+ še posebej hitro pretika med prestavami. 

Serijsko je napredno podvozje, ki omogoča tako udobje na dolgih progah kot športno obnašanje v ovinkih, tudi sicer je vpetje koles v primerjavi s standardnim kupejem izdatno spremenjeno v prid zmogljivosti. 

Poleg seveda sodi še dolg seznam standardne in opcijske opreme, avto se od civilnih različic razlikuje tudi po številnih AMG dodatkih.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.