Caddy na vpoklic, ker lahko ključ na daljavo vžge motor

Foto: Andrej Leban
Foto: Andrej Leban
Volkswagen mora po vsem svetu vpoklicati 67 tisoč modelov caddy, saj daljinski upravljalec poleg odklepanja vrat lahko prižge tudi motor. Gre za vozila, ki so bila proizvedena med majem 2012 in januarjem 2013, so potrdili pri Volkswagnu.
Oglej si celoten članek

Agencija Reuters poroča, da so zaznali več primerov, ko je zaradi napačne vezave v daljinskem ključu lahko lastnik med odklepanjem nehote zagnal tudi motor.

Če bi bilo vozilo v prestavi, bi to pomenilo, da bi se lahko nekontrolirano premaknilo. Vendar pa za zdaj niso znani primeri nesreč. Od vpoklicanih vozil jih je bilo približno tretjina prodanih v Nemčiji. 

Volkswagen je sicer v četrtek dobil uradno potrditev s strani nemškega urada KBA, pristojnega za homologacije, da lahko proizvajalec prične z vpoklicem v aferi Dieselgate prizadetih vozil. Odločba KBA velja za celotno EU, torej tudi za Slovenijo. Prvi model, ki bo zaradi "goljufive naprave", kot je uradno zapisano v odločbi, šel na menjavo programske opreme, bo pick-up amarok. V Sloveniji se bo predvidoma vpoklic pričel v kratkem. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:21 29. Januar 2016.

    Bogi tisti,ki tale VW še jemljete,kot zaresen avto in ugledno znamko.Edino za kar ažurno skrbijo so cene in podatki v …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.