Avto
65 ogledov

Caddy na vpoklic, ker lahko ključ na daljavo vžge motor

Volkswagen cross caddy Andrej Leban
Volkswagen mora po vsem svetu vpoklicati 67 tisoč modelov caddy, saj daljinski upravljalec poleg odklepanja vrat lahko prižge tudi motor. Gre za vozila, ki so bila proizvedena med majem 2012 in januarjem 2013, so potrdili pri Volkswagnu.

Agencija Reuters poroča, da so zaznali več primerov, ko je zaradi napačne vezave v daljinskem ključu lahko lastnik med odklepanjem nehote zagnal tudi motor.

Če bi bilo vozilo v prestavi, bi to pomenilo, da bi se lahko nekontrolirano premaknilo. Vendar pa za zdaj niso znani primeri nesreč. Od vpoklicanih vozil jih je bilo približno tretjina prodanih v Nemčiji. 

Volkswagen je sicer v četrtek dobil uradno potrditev s strani nemškega urada KBA, pristojnega za homologacije, da lahko proizvajalec prične z vpoklicem v aferi Dieselgate prizadetih vozil. Odločba KBA velja za celotno EU, torej tudi za Slovenijo. Prvi model, ki bo zaradi "goljufive naprave", kot je uradno zapisano v odločbi, šel na menjavo programske opreme, bo pick-up amarok. V Sloveniji se bo predvidoma vpoklic pričel v kratkem. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 14:21 29.januar 2016.

    Bogi tisti,ki tale VW še jemljete,kot zaresen avto in ugledno znamko.Edino za kar ažurno skrbijo so cene in podatki v katalogu,tako,da po kataloških podatkih 2.0 TDI porabi samo 0,03 litra nafte in je po 200 metrih že ogret na delovno ...prikaži več temperaturo :)))))))))))))))))))))