Čelno v zid pri 193 km/h

V britanski avtomobilistični oddaji Fifth Gear so prikazali videoposnetek testnega trka, pri katerem je avtomobil v betonski zid udaril z do zdaj najvišjo hitrostjo. Ford focus se je pri hitrosti 193 km/h dobesedno zalepil na prepreko.
Oglej si celoten članek

Strokovnjaki Euro NCAP pri ocenjevanju varnosti vozil teste trčenj opravljajo pri hitrosti 64 km/h. V britanski televizijski oddaji Fifth Gear pa so se odločili, da naredijo najhitrejši crash test na svetu in v betonsko oviro avtomobil zapeljali pri hitrosti 193 km/h.

Pri tem so uporabili vitel, s pomočjo katerega so ford focus katapultirali proti betonskemu zidu. Vitel je imel šestnajstkrat večjo vlečno moč, kot na primer bugatti veyron. Voditelj oddaje Jonny Smith, ki je test nadzoroval, je dejal, da je hitrost avtomobila od 193 km/h do 0 km/h padla v vsega 68 milisekundah. Udarec v zid je voditelja dobesedno šokiral. Posledice udarca so bile fatalne, pa čeprav so pri testu uporabili cenejše lutke. Ellie Pearson iz združenja Break (zavora)
je test pohvalila, saj nazorno prikazuje, kakšne posledice prinaša prehitra vožnja. "Upam, da se bodo vsi, ki so posnetek gledali, zamislili, ko bodo v prihodnje sedli za volan," je dejala Paersonova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.