Cestni radar ujel goloba, tako hitro jo je gnal

Foto: Mesto Bocholt
Foto: Mesto Bocholt
Cestni radar za hitrost je ujel prehitrega goloba.
Oglej si celoten članek

Ni šala, v dokaz so v zahodnonemškem mestecu Bocholt objavili tudi fotografijo "kršitelja". 

Golob je namreč v coni, kjer je najvišja hitrost omejena na 30 km/h, "priletel" močno prehitro, s kar 45 km/h. 

Tudi z upoštevanjem 3 km/h tolerance je golob močno pritisnil na plin, saj je mejo presegel za 12 km/h in je s tem tvegal trčenje z vozili in pešci, so poleg objave hudomušno zapisali na spletnih straneh Bocholta.

V primerjavi s Slovenijo, kjer bi voznik ob takšni kršitvi ostal brez 300 evrov, dobil pa bi tri kazenske točke, bi jo golob v Nemčiji kar dobro odnesel - za takšno kršitev je pri njih zagrožena kazen "le" 25 evrov. 

"Ali in na kakšen način bo hitri ptič plačal kazen, ostaja še odprto," so šaljivo objavo, v kateri je vseeno tudi poduk klasičnim voznikom, pospremili na uradni strani Bocholta.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:52 9. Maj 2019.

    Dolgo me ni bilo na vaših straneh, a zdaj vidim, da se vam je stanje še opazno poslabšalo žurnalovci, čeprav …

  • 19:30 9. Maj 2019.

    v sloveniji bi takoj nasli lastnika goloba in bi ga oglobili za 300evrov ni sale z slovensko zakonodajo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.