Citan želi biti več kot le kangoo z zvezdo

Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan Foto: Mercedes-Benz Mercedes citan
Mercedes-benz je pokazal svojega novega člana, ki je prvi plod sodelovanja z Renaultom. Citan/mixto je izdelan na osnovi kangooja, prihaja pa v potniški in tovorni različici.
Oglej si celoten članek

Citan bo svojo pravo premiero doživel šele na septembrskem sejmu komercialnih vozil v Hannovru, vseeno pa pri Mercedes-Benzu niso zdržali tako dolgo. Gre za projekt, ki izvira iz partnerstva med Daimlerjem in Renault-Nissanom in zaradi česar bo v naslednjih letih med drugim polno zaposlena tudi tovarna Revoz v Novem mestu, kjer bodo izdelovali novo generacijo twinga in smarta.

Na zunaj ima citan zlasti spredaj veliko skupnega z novo generacijo razreda A, medtem ko je na boku in zadku podoba precej bolj znana. Tudi znotraj ostajajo nekateri tipični kangoojevi elementi, vseeno pa je delovno mesto prevetreno z novimi stikali in drugačno podobo.

Citan bo na voljo v treh dolžinah, tri bodo tudi izpeljanke, in sicer tovorna, potniško-tovorna in potniška. Slednja se bo imenovala mixto.

Motorji bodo trije dizli in en bencinar. Pečat bo Mercedes-Benz dodal s svojim paketom BlueEfficiency, ki vključuje funkcijo stop/start, nizkokotalne pnevmattike, napredno upravljanje z akumulatorjem ... ESC bo serijski, citan in mixto pa bosta pri trgovcih ob koncu leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.