Avto
43 ogledov

Citan želi biti več kot le kangoo z zvezdo

Mercedes citan
1/12
Mercedes-Benz AG
Mercedes-benz je pokazal svojega novega člana, ki je prvi plod sodelovanja z Renaultom. Citan/mixto je izdelan na osnovi kangooja, prihaja pa v potniški in tovorni različici.

Citan bo svojo pravo premiero doživel šele na septembrskem sejmu komercialnih vozil v Hannovru, vseeno pa pri Mercedes-Benzu niso zdržali tako dolgo. Gre za projekt, ki izvira iz partnerstva med Daimlerjem in Renault-Nissanom in zaradi česar bo v naslednjih letih med drugim polno zaposlena tudi tovarna Revoz v Novem mestu, kjer bodo izdelovali novo generacijo twinga in smarta.

Na zunaj ima citan zlasti spredaj veliko skupnega z novo generacijo razreda A, medtem ko je na boku in zadku podoba precej bolj znana. Tudi znotraj ostajajo nekateri tipični kangoojevi elementi, vseeno pa je delovno mesto prevetreno z novimi stikali in drugačno podobo.

Citan bo na voljo v treh dolžinah, tri bodo tudi izpeljanke, in sicer tovorna, potniško-tovorna in potniška. Slednja se bo imenovala mixto.

Motorji bodo trije dizli in en bencinar. Pečat bo Mercedes-Benz dodal s svojim paketom BlueEfficiency, ki vključuje funkcijo stop/start, nizkokotalne pnevmattike, napredno upravljanje z akumulatorjem ... ESC bo serijski, citan in mixto pa bosta pri trgovcih ob koncu leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.