Citroën C-aircross koncept pošilja picassoja s ceste

Foto: Citroën
Foto: Citroën
Citroën za bližnji avtosalon v Ženevi predstavlja koncept C-aircross. Obeta se torej odbiti mali križanec.
Oglej si celoten članek

Francozi nadaljujejo z variacijami na zelo uspešen recept cactusa. Koncept C-aircross napoveduje petvratnega manjšega križanca z visoko postavo, oblazinjenimi boki (airbumps) in kamerami namesto vzvratnih ogledal. No, to slednje bo do serijskega avta gotovo izginilo.

Notranjost, v katero se zadaj vstopi skozi "samomorilska" vrata, je čista in nekoliko vesoljska, tako kot pričakujemo od Citroëna.

V avtu je veliko detajlov serijskih modelov C3, C4 cactusa in C4 picassa, serijski avto pa bo bržkone konkurent nissan juku in ostalim malim križancem. S tem bo nekakšen naslednik zdajšnjemu enoprostorskemu C3 picassu, bomo pa še videli, kako mu bo ime. Morda C3 aircross.

Posebnost novinca bo sorodnost z Oplovim malim suvom crossland X, saj si delita isto platformo. 

V serijski obliki ga lahko pričakujemo poleti letos. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.