Citroën po 17 letih ukinja popularen model

Foto: SAA
Foto: SAA
Od predstavitve leta 2005 naprej je bilo prodanih okoli 1,2 milijona primerkov Citroënovega mestnega vozila.
Oglej si celoten članek

Citroën je po 17 letih končal s proizvodnjo malega mestnega modela C1. Zadnji avtomobil je zapeljal s proizvodne linije v Citorënovi tovarni na Češkem.

Slovo Avti, ki niso dočakali leta 2022

Francosko podjetje je od lansiranja leta 2005 prodalo 1,2 milijona primerkov mestnega avtomobila, uspeh pa pripisujejo elegantnemu dizajnu, urbani vozni dinamiki in praktičnosti.

Avto Citroën predstavlja mobilno platformo za mesta

C1 so iz proizvodnje umaknili zaradi "spremembe prednostnih nalog skupine", pri čemer proizvajalec v lasti koncerna Stellantis "gleda naprej v prihodnost mestne mobilnosti".

Foto: SAA Citroën C1

Avto Citroënu je prenova uspela z nekaj potezami

Iz Citroëna so za britanski Autocar sporočili, da v kratkem neposredne zamenjave za C1 ne moremo pričakovati, vrzel pa bodo zapolnili s predstavitvijo cenovno dostopnejše različice modela C3.

Avto Citroën bo poleti k nam pripeljal posodobljeni C5 aircross

Pri Citroënu predvidevajo, da bodo kupci, ki svoje avtomobile uporabljajo samo za vožnjo po mestnih okoljih, razmislili tudi o prihajajočem štirikolesniku Ami Electric.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.