Avto
2752 ogledov

Citroën bo poleti k nam pripeljal posodobljeni C5 aircross

Prenovljeni Citroën C5 aircross
1/11
Citroën
C5 Aircross se je v Evropi pojavil maja 2018. Pozornost javnosti je pritegnil z vzmetenjem s progresivnimi hidravličnimi dročniki (Progressive Hydraulic CushionsTM) in sedeži za nadstandardno udobno vožnjo Advanced Comfort. Zdaj so pri Citroënu na seznam dodali še nekaj posodobitev.

Potem ko so pri Citroënu lani obnovil manjši C3 aircross, je zdaj na vrsto prišel večji C5 aircross. Še naprej bo na voljo z bencinskim motorjem 1.2 PureTech s 130 KM, dizelskim motorjem 1.5 Blue HDI s 130 KM in hibridno različico z 225 KM. Odvisno od izbire motorja bo na voljo 6-stopenjski ročni ali 8-stopenjski avtomatski menjalnik.

Prenovljeni Citroën C5 aircross | Avtor: Citroën Citroën

Citroen C5 Aircross Pod drobnogledom Avto Ali je dovolj velik za prevoz pohištva?

C5 Aircrossu so ob prenovi spremenili sprednji del, ki ima novo masko, drugačne luči in popravljen odbijač. Omenimo še novo zasnovo 18-palčnih litih platišč, dodelani zadnji luči, ogledala v črni barvi s sijajem, boljše materiale, sprednja sedeža ponujata tudi gretje in masažo, nov je tudi 10-palčni infotainment sistem. Bogatejša je tudi opremo, predvsem na račun daljšega seznam sistemov za pomoč vozniku.

Prenovljeni Citroën C5 aircross | Avtor: Citroën Citroën

citroen C5 aircross Preverili smo Avto Citroën C5 aircross: zakaj žogice niso hotele poskakovati?

Spomnimo še, da je C5 aircross dolg 4,5 metra, širok 1,97 metra, visok 1,66 metra, medosna razdalja je 2,73 metra. Oddaljenost od tal je 23 centimetrov, prostornina prtljažnika pa je med 580 in 1.630 litri, odvisno od postavitev sedežev v drugi vrsti.

Prenovljeni Citroën C5 aircross | Avtor: Citroën Citroën

Prodaja prenovljenega C5 aircrossa v Evropi pričakujemo v začetku poletja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.