Citroënova limuzina c-elysee z izpopolnjeno podobo in tehniko

Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee Foto: Citroën Citroën C-elysee
Citroën je C-elyseeja, triprostorsko limuzino in brata dvojčka peugeota 301 pri nas najavil kot poceni novo prevozno sredstvo za družine. Pri nas to nizkocenovno limuzino uporabljajo predvsem taksisti, saj ponuja zajeten prtljažnik in dovolj prostora za pet potnikov. Pri PSA so ob prenovi c-elyseeja tehnološko posodobili.
Oglej si celoten članek

Citroën C-elysée je bil zasnovan predvsem za izpolnitev pričakovanj mednarodnih trgov. Vozilo, ki je bilo konec leta 2012 prvič naprodaj v sredozemski regiji in konec leta 2013 še na Kitajskem, je največje uspehe prodaje poželo na Kitajskem, v Turčiji in Alžiriji. Od začetka prodaje do danes je bilo po vsem svetu prodanih večkot 400 tisoč C-elyseejev.

V istem letu je postal C-Elysée na voljo tudi v nekaterih evropskih državah, da bi lani Citroënove mreže lahko prodajali tiste primerke, ki so jih dotlej prodajali zunanji zastopniki. Citroën se je z vozilom podal tudi v svet dirkanja. V treh letih nastopanja na svetovnem prvenstvu FIA WTCC so osvojili tri naslove svetovnega prvaka med konstruktorji in tri naslove svetovnega prvaka med vozniki.

Več kroma, 3D učinek, led diode

Limuzina je bila oblikovana s poudarkom na triprostorski karoseriji. Zdaj ima prenovljen prednji del, ki se sklada z oblikovalskimi smernicami znamke za mednarodne limuzine. Nova prednja okrasna maska in kroman simbol znamke sta podaljšana in se zlijeta z žarometi. Ti so oblikovno prenovljeni in imajo vgrajena dva kromana stožca. Zaradi neprekinjene povezave med prednjo okrasno masko in žarometi je vozilo videti širše. Za boljšo prepoznavnost so dodali vodoravno oblikovano vstopno odprtino za zrak v spodnjem delu odbijača, ki se povezuje z novo dekoracijo meglenk. Nad meglenkami so nameščene tudi signaturne luči z diodami LED.

Na zadnjem delu ima zdaj luči s trirazsežnim učinkom, ki so postale podpis znamke Citroën. Nova so 16-palčna kolesa z dvobarvnimi okrasnimi pokrovi "3D" in nova lita platišča . Karoserija bo na voljo še v dveh novih odtenkih: v novi modri in novi sivi.

Večji ekran in sodobni sistemi za povezljivost

V notranjosti je bila prenovljena armaturna plošča, katere osrednji del je nov 7-palčni zaslon na dotik. Tudi instrumentna plošča je prenovljena, odslej ima novo grafiko preglednejših merilnikov. Pri višjih stopnjah opreme je med dvema merilnikoma nameščen nov matrični prikazovalnik, ki v beli barvi izpisuje vse informacije za vožnjo. Novost je kamera za vzvratno vožnjo, kot tudi radio, ki ponuja več povezljivosti (bluetooth, mirror screen, android auto in aplle carplay) Za še enostavnejšo uporabo je odslej na voljo prepoznavanje govora, ki omogoča upravljanje telefonije in medijev.

Prtljažnik meri 506-litrov. Na voljo sta bencinska motorja PureTech 82 v kombinaciji z ročnim menjalnikom ali VTi 115 v kombinaciji z ročnim menjalnikom, kot tudi šeststopenjski menjalnik, ki ga najdemo v preostalih modelih znamke. Ponudba dizelskih motorjev zajema motorja HDi 92 in BlueHDi 100.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.