Da, res je, pri Mednem še vedno sveti semafor

Foto: bralec Klemen
Foto: bralec Klemen
Na sredino vest, da je promet pri zapori pri Mednem na cesti Ljubljana Medvode končno stekel dvosmerno, smo prejeli jezne odzive bralcev, da temu ni tako. Kaj je šlo narobe in zakaj zamik dveh dni?
Oglej si celoten članek

Na Žurnalu24 smo po STA povzeli vest "Postavljena oba montažna mostova v Mednem, sanacija obstoječega se lahko začne", v kateri je tiskovna agencija navedla, da je promet "danes [sreda] stekel dvosmerno, saj je vojska postavila še drugi montažni most."

"Zakaj zavajate javnost, da je možen nemoten promet v obe smeri, če ta trenutek še kar stoji delujoč semafor," se je v sredo zvečer pridušal bralec Klemen in v potrditev poslal fotografijo čakajočih pred rdečo lučjo.

Na Direkciji za infrastrukturo so danes za Žurnal24 pojasnili, da do sprostitve dejansko še ni prišlo in da tudi ne vedo, zakaj je tiskovna agencija tako poročala. Oba mostova sta že pripravljena, potekajo pa še zadnja dela.

Odsek si bo jutri, torej v petek, ogledal infrastrukturni minister Peter Gašperšič, nato pa bo tudi dejansko promet prvič po januarju 2014 na tej izredno obremenjeni prometnici stekel dvosmerno. Natančne ure sprostitve pri Direkciji ne morejo napovedati.

Junija naj bi se vozili po prenovljenem nadvozu

Direkcija je sicer dvosmerni promet na začetku lanskega decembra napovedovala že za prvi teden februarja 2016. Rok za izvedbo del je po pogodbi 180 dni po uvedbi izvajalcev v delo. Ker se je to zgodilo že takoj po podpisu pogodbe, gre pričakovati, da naj bi bila obnova nadvoza pri Mednem dokončana junija letos. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • "Odsek si bo jutri, torej v petek, ogledal infrastrukturni minister Peter Gašperšič,"<br />Torej odprto bi že blo ampak ker minister …

  • Vsaj priznal so napako. Za razliko od naših politikov ki nikoli ne priznajo lastnih napak. Ne obsojat napak ki se …

  • 12:22 17. Marec 2016.

    Tipično slovensko novinarstvo! Skoraj pri vsakem članku napišejo "naj bi se zgodilo", pri temle pa so napisali v smislu "se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.