Avto
54 ogledov

Da, res je, pri Mednem še vedno sveti semafor

Medno bralec Klemen
Na sredino vest, da je promet pri zapori pri Mednem na cesti Ljubljana Medvode končno stekel dvosmerno, smo prejeli jezne odzive bralcev, da temu ni tako. Kaj je šlo narobe in zakaj zamik dveh dni?

Na Žurnalu24 smo po STA povzeli vest "Postavljena oba montažna mostova v Mednem, sanacija obstoječega se lahko začne", v kateri je tiskovna agencija navedla, da je promet "danes [sreda] stekel dvosmerno, saj je vojska postavila še drugi montažni most."

"Zakaj zavajate javnost, da je možen nemoten promet v obe smeri, če ta trenutek še kar stoji delujoč semafor," se je v sredo zvečer pridušal bralec Klemen in v potrditev poslal fotografijo čakajočih pred rdečo lučjo.

Na Direkciji za infrastrukturo so danes za Žurnal24 pojasnili, da do sprostitve dejansko še ni prišlo in da tudi ne vedo, zakaj je tiskovna agencija tako poročala. Oba mostova sta že pripravljena, potekajo pa še zadnja dela.

Odsek si bo jutri, torej v petek, ogledal infrastrukturni minister Peter Gašperšič, nato pa bo tudi dejansko promet prvič po januarju 2014 na tej izredno obremenjeni prometnici stekel dvosmerno. Natančne ure sprostitve pri Direkciji ne morejo napovedati.

Junija naj bi se vozili po prenovljenem nadvozu

Direkcija je sicer dvosmerni promet na začetku lanskega decembra napovedovala že za prvi teden februarja 2016. Rok za izvedbo del je po pogodbi 180 dni po uvedbi izvajalcev v delo. Ker se je to zgodilo že takoj po podpisu pogodbe, gre pričakovati, da naj bi bila obnova nadvoza pri Mednem dokončana junija letos. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:35 17.marec 2016.

    "Odsek si bo jutri, torej v petek, ogledal infrastrukturni minister Peter Gašperšič,"Torej odprto bi že blo ampak ker minister ni prej utegnil priti so z odprtjem počakal, da se lahko slika in kaže pred mediji.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:34 17.marec 2016.

    Vsaj priznal so napako. Za razliko od naših politikov ki nikoli ne priznajo lastnih napak. Ne obsojat napak ki se jih prizna, ker ima to negativni učinek na odločitev o priznanju lastne napake. Pač če boste nadiral tiste ki priznajo ...prikaži več svojo napako potem boste na koncu imel krog lažnivcev okol sebe. Kdo bo pa sploh še priznal napako če ga boste enačil z tistim ki poskuša napake skriti preko laži in pr diplomatskega besedičenja.

  • stilist 12:22 17.marec 2016.

    Tipično slovensko novinarstvo! Skoraj pri vsakem članku napišejo "naj bi se zgodilo", pri temle pa so napisali v smislu "se je zgodilo", pa se ni. Sedaj pa res ni nič za verjeti temle pisunom.