Dizlom se ne piše nič dobrega

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Tržni delež prodanih novih vozil z dizelskim motorjem se je v EU v zadnjem lanskem četrtletju znova znižal.
Oglej si celoten članek

Med na novo registriranimi vozili je bilo 34,1 odstotka takšnih z dizelskim motorjem, kar je 7,1 odstotne točke manj kot v enakem obdobju leta 2017. Delež vozil z bencinskim motorjem se je povečal za 4,9 odstotne točke na 57,2 odstotka.

Posebej močna je bila v zadnjem lanskem četrtletju rast števila vozil na alternativni pogon (električnih in hibridnih vozil). Njihovo število se je povečalo za 21,1 odstotka. Visoko rast so sicer zabeležila le električna vozila, število na novo registriranih hibridov pa se je prvič po letu 2016 zmanjšalo, kažejo podatki Združenja evropskih avtomobilskih proizvajalcev (Acea).

Konec obdobja Konec nekega obdobja: Seznam proizvajalcev, ki so dizlom rekli ne

V celotnem lanskem letu je tržni delež dizlov znašal 35,9 odstotka, kar je 8,1 odstotne točke manj kot predlani. Delež vozil na alternativni pogon se je povečal za 1,6 odstotne točke na 7,3 odstotka.

Skupno število prvih registracij avtomobilov se je v EU v zadnjem lanskem četrtletju zmanjšalo za 7,9 odstotka na 272.798.

Avto Taksisti s starim dizelskimi vozili v Celju ob delo

Razkrivamo Razkrivamo: Avtomobili, ki v 2019 zavijajo na slovenske ceste

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 15

  • 20:23 9. Februar 2019.

    Sem vozil hibrid Toyoto in tolk ropota pri pospeških, da sem se odločil za Mercedesa diesel. No komentarji na ta …

  • 14:57 9. Februar 2019.

    Bo zanimivo v parih letih, ko bojo ugotovili , da so se emisije co2 povečale PM10 in NOX pa nič …

  • 12:55 9. Februar 2019.

    Jst bi kupo električni traktor, pa ne vem kje ga lahko naročim? Prosim če mi pomagate....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.