Avto
11234 ogledov

Razkrivamo: Avtomobili, ki v 2019 zavijajo na slovenske ceste

Nova mazda3 Mazda
Avtomobilsko leto 2019 bo še posebej zanimivo, ker na slovenske ceste zvijata dva avtomobila, ki ju Slovenci najbolj obožujemo.

Leta 2019 bodo na slovenske ceste zapeljala tudi novi renault clio in volkswagen golf, ki med Slovenci veljata za glavni izbor, ko kupujejo novo vozilo. Po abecednem seznamu proizvajalcev vozil razkrivamo avtomobilske novosti, ki bodo leta 2019 zapeljale na slovenske ceste.

Alfa Romeo

Pri slovenskem uvozniku za vozila Alfa Romeo so navedli, da glavni novosti prihajata v prvem kvartalu leta. Gre za posebno serijo športne limuzine gilulia quadrifoglio, prihaja pa še nova različica športnega terenca stelvio.

BMW X7 Avto BMW X7 poslal na proizvodni trak

Audi

Pred Audijem je z novostmi bogato leto 2019. Januar odpirajo z novo generacijo modelov Q3 in A1. Marca prihajata A6 allroad in prvi športni SUV e-tron. Po premoru julija prihaja prenovljeni Q7, septembra pa sledi ofenziva z novo različico kupejevskega Q3 sportback, prihaja prenovljeni A4 in A4 allroad. November je rezerviran za model A3 sportback, decembra pa prihaja še kupejevski električar e-tron sportback.

Audi e-tron | Avtor: Audi Audi

BMW

V mesecu marcu lahko pričakujemo štiri pomembne novosti: BMW serije 3, BMW Z4, BMW serije 8 cabrio in BMW X7. V letu 2019 lahko pričakujemo še BMW X5 priključni hibrid, BMW X3 M in BMW X4 M, BMW serije 8 gran coupe in pripadajoči M modeli seriji 8. Ostale novosti bodo razkrili med letom.

BMW serija 3 | Avtor: BMW BMW
BMW Z4 | Avtor: BMW BMW
BMW X7 | Avtor: BMW BMW

Citroën

Januarja prihaja dostavna različica nove generacije berlinga, berlingo VAN, februarja pa novost med športnimi terenci C5 aircross.

Citroën C5 aircross | Avtor: Citroën Citroën

DS

DS se je pred časom ločil od Citroëna. Gre za premium znamko koncerna PSA, ki bo tudi v Sloveniji v letu 2019 dobila nov prodajni salon vozil namenjen izključno znamki DS. V aprilu lahko pričakujemo največji model znamke DS 7 crossback, mesec kasneje pa sledi še manjši športni terenec DS 3 crossback.

DS3 crossback | Avtor: DS DS
DS 7 crossback | Avtor: DS DS

Fiat

Pri Fiatu stavijo na posebne različice svojih uveljavljenih modelov. V prvem kvartalu bosta predstavljeni posebni seriji modela 500 collezione in 500L collezione. Sledi jima še prenovljeni 500X. Prihajajo tri posebne različice tipa (petvratne kombilimuzine in karavana SW): city, street S-design. Za drugi kvartal pripravljajo Co-branding v sodelovanju s priznano znamko za modela 500L in 500X. V programu lahkih gospodarskih vozil prihajata posebni seriji dobloja (1. kvartal) in ducata (2. kvartal).

Mercedes-Benz razred B PRVA VOŽNJA Avto Mercedes razred B: Enoprostorec novega časa

Ford

Ford je pripravil miks novosti za novosti 2019. Februarja prihaja proterenska različica focusa active, marca dostavna fiesta van, april je rezerviran za prenovljenega mondea, tudi v hibridni različici. Maja lahko pričakujemo še prenovljenega velikega športnega terenca edge, septembra bosta osvežena še ranger in transit.

Ford focus | Avtor: Ford Ford

Honda

Že v začetku leta prihaja glavna novost, ki bo hibridni CR-V.

Honda CR-V | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban

Hyundai

Februarja ali marca prihaja športni i30 fasback N. September bo rezerviran za prenovo družine ioniq, vključno s hibridom, priključnim hibridom in 100-odstotno električnim modelom. Novembra prihaja novo generacija modela i40.

Hyundai i30 fastback N | Avtor: Hyundai Hyundai

Jaguar

Vse novosti lahko pričakujem ov drugem kvartalu leta. Pri Jaguarju bodo ponudili prenovljenega XE in XF, velika novost bo 100-odstotno električni SUV i-pace.

Jaguar i-pace | Avtor: Jaguar Jaguar

Jeep

Vse novosti prihajajo v prvem kvartalu leta. Prenovili so kar tri modele: renegade, cherokke in wrangler. Za model compass so namenili posebni seriji "S" in upland.

Škoda scala Avto Škoda končno slekla golfovega izzivalca

Kia

Kia bo močno elektrificirala svojo modelsko ponudbo v letu 2019. Januarja prihaja prvi shootin brake model proceed in športna različica ceeda GT. Za model ceed so namenili tudi opremo GT-line. Karavanska optima SW prihaja kot priključni hibrid. Februarja sledi sorento, marca pa nova različica picanta X-line. Marca oziroma aprila prihajata najpomembnejši električni novosti e-niro in e-soul.

Kia proceed | Avtor: Kia Kia
Kia niro EV concept | Avtor: Kia Kia

Land Rover

Konec prvega kvartala prihaja najpomembnejša novost za slovenski trg, novi evoque. Tretji kvartal je rezerviran za prenovljeni land rover discovery sport.

Range Rover Evoque | Avtor: Land Rover Land Rover

Lexus

Lexus januar začenja s prenovljenim RS, prvič pa v Evropo in Slovenijo kot zamenjava za model GS prihaja moddel ES. Marca sledi najbolj pomembna Lexusova novost leta, mali križanec UX. Maja sledi prenovljeni športnik RC F, leto pa oktobra zaključuje prenovljeni RX.

Lexus na avtomobilskem salonu v Parizu | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Lexus na avtomobilskem salonu v Parizu | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Mazda

Mazda bo prvo novost, to je novo petvratno kombilimuzino mazdo3, predstavila marca, mesec kasneje pa sledi še limuzinska štirivratna različica. Prihaja tudi posodobljena CX-5. Prenova se ne bo odrazila na zunanjosti, bolj na notranjosti. Dodani bodo digitalni merilniki na najvišjih stopnjah opreme, nova stopnja opreme takumi plus. Decembra prihaja še blago modernizirana mazda2.

Nova mazda3 | Avtor: Mazda Mazda

Nissan Juke Prihaja Avto Prihaja novi nissan juke

Mercedes-Benz

Februarja bo k nam zavila nova generacija razred B, povsem novi športnik mercedes-AMG GT 4-door coupe in nova vstopnica v razred AMG, A 35 AMG 4matic. Marca bo prišel čas za povsem novo generacijo velikegaa športnega terenca GLE, novi razred A pa bo na prodaj še kot limuzina. April je rezerviran za mercedes-AMG GT kupe in kabriolet, v obeh primerih gre za prenovo aktualne generacije. Maja prihaja nova generacija CLA kupe in prenovljeni razred V. Julija prihajata še prenovljena GLC in GLC kupe ter prenovljeni tovornja actros. Ob začetku šolskega leta prihaja še povsem novi CLA shooting brake in novi GLS. Zanimivo bo tudi oktobra, ko pričakujemo povsem nov model GLB.

Mercedes-Benz razred B | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
Mercedes-Benz AMG A 35 | Avtor: Mercedes-Benz AG Mercedes-Benz AG
Mercedes Benz GLE | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mitsubishi

Edina novost prihaja konec leta, to bo poltovornjak L200.

Nissan

Nissan svojo električno modelsko paleto junija nadgrajuje z dostavnikom e- NV 200, najbolj pomemben pa bo mesec november, ko prihaja nova generacija križanca juke.

Opel

Pri Oplu se po številnih novostih v letu 2018 obeta leto v znamenju elektrifikacije voznega parka. V tretjem kvartalu leta bodo najprej predstavili dostavnika vivara, konec leta pa bo rezerviran za novo generacijo corse, ki bo na voljo tudi v električni različici, imenovala se bo e-corsa. Športni terenec grandland X, pa bo na voljo tudi kot priključni hibrid.

Opel grandland X | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Peugeot

Leto 2019 bo za znamko Peugeot zelo pomembno, saj v Sloveniji predstavlja dva velika aduta. Najprej januarja novo generacijo limuzine 508, ki ji bo junija sledil še karavanski 508 SW. januarja prihaja še dostavnik partner furgon. November bo rezerviran za povsem novo generacijo kompaktnega mestnega vozila peugeot 208.

Peugeot 508 SW | Avtor: Peugeot Peugeot

Avtomobili parkirišče Slovenija Davek na motorna vozila razkril krute številke prodaje novih avtomobilov

Porsche

Sredi leta prihajata cayenne coupe in povsem novi model taycan, vmes pa še različni modeli 911.

Porsche 911 | Avtor: Porsche Porsche

Renault

Renault leto 2019 v Sloveniji začenja s prenovljenim kadjarjem, ki mu maja sledi še prenovljeni twingo. Septembra prihaja nova generacija kralja slovenskih cest, novi clio. Temeljita prenova bo doletela tudi električnega zoeja, ki prav tako prihaja septembra, kot tudi prenovljeni modeli koleos, trafic in master. Oktobra prihajata povsem novi captur in prenovljeni espace. Pri Renaultu so nam pojasnili, da so opisani datumi zgolj okvirni in da lahko med letom pride do sprememb.

Renault kadjar | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Seat

Seat bo marca slovenski trg napadel s svojim največjim športnim terencem tarracom, ki lahko sprejme do sedem oseb.

Seat tarraco | Avtor: Seat Seat

Škoda

Aprila oziroma maja bo Škoda k nam pripeljala model scala, zamenjavo za rapida, s katerim bo nastopala v golfovem razredu. Avgusta bo čas za prenovljenega superba.

Škoda scala | Avtor: Škoda Škoda

Subaru

Pri Subaruju bodo v letu 2019 predstavili posebno različico foresterja, posebno verzijo outbacka, poimenovano adventure, pričakujemo pa lahko še hibridnega foresterja in levorga z dvolitrskim bencinskim motorjem.

Suzuki

Pri Suzukiju čakajo le na začetek prodaje novega jimnyja. Napovedujejo ga v prvem kvartalu leta 2019.

Avtomobilski ključi Avto Avtomobilski proizvajalci v rdečem, enemu pa prodaja strmo raste

Suzuki jimny | Avtor: Suzuki Suzuki

Tesla

Prihaja težko pričakovana tesla model3.

Tesla model 3 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil

Toyota

Pri Toyoti bo vroče že na vrhuncu zime, saj januarja prihaja povsem nova generacija modela RAV4, februarja nova corolla, ki zamenjuje model auris, februarja bo čas tudi za prenovljeni model prius, ki je dobil štirikolesni pogon. Maja prihaja povsem novi model camry, s katerim pri Toyoti na račun hibridnega pogona močno ciljajo tudi na flotne kupce in srednji management. Maja bo Toyota s povsem novo supro pokazala, zakaj je njena prihodnost orientirana dinamično. Julija prihaja še prenovljeni prius plug-in, decembra pa prenovljeni CH-R.

Toyota corolla limuzina | Avtor: Toyota Toyota
Avtosalon Pariz 2018 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Toyota supra | Avtor: Youtube Youtube

Volkswagen

Volkswagen modelsko ofenzivo pri nas začenja meseca aprila z novim adutom med križanci, modelom T-cross. Avgusta oziroma septembra prihaja prenovljeni passat, novembra pa povsem novi golf, osme generacije. Iz programa Volkswagen Gospodarska vozila izpostavljamo električnega e-crafterja, ki prihaja že meseca januarja. Električarji na ceste prihajajo tudi v nadaljevanju leta (ABT e-Caddy in ABT e-Transporter), oktobra prihaja prenovljeni T6 prenova, julija pa avto za avanturiste grand california.

Volkswagen t-cross | Avtor: Volkswagen Volkswagen
Volkswagen passat | Avtor: Volkswagen Volkswagen

Volvo

V prvem kvartalu leta prihaja na slovenske ceste V60 cross country, v prvi polovici leta sledi še S60. Oba modela sta bila mednarodni javnosti predstavljena leta 2018. Novih modelov v 2019 ne bo, bo pa prenove deležen XC90. Novosti bodo tudi pod motornimi pokrovi. Konec leta 2019 prihaja T6 twin engine Hybrid in T8 twin engine Hybrid na modelu V60. Prav tako bo konec leta tudi XC40 dobil hibridno različico.

Volvo V60 cross country | Avtor: Volvo Volvo

Komentarjev 2
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.