Avto
6630 ogledov

BMW X7 poslal na proizvodni trak

BMW X7
1/14
BMW
Prvi BMW X7 predprodukcijski modeli so zavili v proizvodnjo linijo v ZDA. Kdaj bo na voljo tudi Slovencem?

BMW je začel z odštevanjem do prihoda svojega najmodernejšega športnega terenca X7 na ceste. V Ameriškem Spartanburgu so že zagnali proizvodnjo za prve predserijske modele in objavili prve fotografije. Serijska proizvodnja se bo začela ob koncu leta 2018, tako, da je pričakovati, da bo v slovenske avtomobilske salone zapeljal v začetku leta 2019.

BMW Novi X3 pri nas Avto BMW X3: Že takoj na voljo najmočnejši X3

Pri BMW pojasnjujejo, da je predserijska proizvodnja pomembna zato, da opravijo še zadnja testiranja, in sicer bodo velikega športnega terenca kupejevskih linij izpostavili ekstremnim pogojem delovanja, na primer vročini v Dolini smrti (Death Valley), oziroma v Skandinaviji, kjer ga bodo izpostavili zelo nizkim temperaturam.

BMW Novi 6 GT Avto BMW serije 6 gran turismo (GT): Za zelo zahtevne Slovence

Knudt Flor, šef BMW Group v tovarni Spartanburg, je dejal, da so se za to tovarno odločili, ker je dom modelov X. Skupaj z BMW X7 bodo tam izdelovali pet modelov X, ki jih bodo izvažali na vse celine.

BMW X7 | Avtor: BMW BMW

Kaj je znanega?

BMW je svojega največjega suva X7, sicer napovedal s konceptnim vozilom BMW X7 iPerformance. Avto bo predstavljal nov vrhunec prestiža, hkrati pa bodo Bavarci postavili vizijo novega oblikovalskega jezika z očitno bolj preprostimi linijami. Pri konceptu na zunaj presenetijo velikanske ledvičke, ki kar silijo iz motornega pokrova. Luči so zelo ozke in visoke postavljene, po fotografijah sodeč ima koncept vgrajeno lasersko tehnologijo osvetljevanja. Na boku je značilni element kotna linija, zadaj je zopet vse presenetljivo ravno.

BMW i8 roadster BMW i8 Avto BMW i8 sedaj tudi kot hitri roadster

Tudi notranjost je odmik od tistega, kar smo doslej videli v serijskih BMW-jih. Minimalistično opremljeno armaturno ploščo dopolnjuje digitalizacija v obliki dveh velikanskih zaslonov. V avtu je sicer šest sedežev, serijski bo skoraj gotovo imel enega več. Malenkost prek petih metrov dolg avto poganja hibridni pogon, a kaj več ni znanega.

Hyundai i30N Avto Ko hyundaija v roke dobi nekdanji šef BMW M
 
Komentarjev 1
  • Avatar gujdek
    gujdek 13:33 29.december 2017.

    ZA SLOVENCE, DA JE TO??? KDOR BO KUPIL KAJ TAKEGA BO POKAZAL SAM NASE, KOGA JE TREBA VZETI POD "LUPO"...