Avto
1353 ogledov

BMW X3: Že takoj na voljo najmočnejši X3

BMW
1/11
Saša Despot
Novi BMW X3 nadaljuje tam, kjer je končal predhodnik - kot eden najbolj vidnih predstavnikov segmenta premijskih kompaktnih terencev. Odslej je sparjen tudi s slovito črko M.

Slovenija je bogatejša za novi BMW-jev model. X3 samozavest črpa na 14 letih tradicije in 1,5 milijona prodanih avtomobilih predhodnih dveh generacij, kar je zavidanja vreden rezultat. Novinec daje večji poudarek ne le na zunanji podobi, temveč tudi na notranjem udobju in vozni dinamiki, ki postaja vse pomembnejši dejavnik pri vozilih tega kova. Od leta 2003 je namreč trg kompaktnih terencev zrasel kar za desetkrat! V ta razcvet pa so vključeni številni novi konkurenti, če naštejemo le mercedesa GLC, audija Q5, volva XC60, alfa romeo stelvia, jaguarja F-pace ...

BMW X3 Novi X3 Avto 10 zanimivih novosti, ki jih ima novi BMW X3

X3 se je v nov boj z atraktivnimi in vse sposobnejšimi tekmeci spustil z dobro nabrušenimi in napolnjenimi orožji. Čeprav na videz morda to ni takoj očitno, gre resnično za povsem drugo vozilo, saj je X3 postavljen na novo platformo, ki si jo deli s serijama 5 in 7. Tudi oblikovanje je občutno drznejše zasnovano kot doslej, pa čeprav so vezi s preteklostjo in družinska umeščenost očitne. Veliko poudarka je bilo na doseganju čim nižje mase in ugodni aerodinamiki, tudi zato za suva zelo dober količnik zračnega upora 0,29.

BMW | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Znotraj naj bi bilo precej več poudarka na lepo zaključenih detajlih in kvaliteti, neugledne plastike je zelo malo, veliko več pa občutja, da je še posebej voznik obkrožen s kakovostnimi materiali. Videz sredinske konzole se zgleduje po znamkinih množičnejših modelih.

BMW 430i BMW Gorenjska Kaj dobiš, ko pri BMW odšteješ število 2?

Zna sam menjati vozni pas

Za varnost in sproščenost skrbi cela plejada asistenčnih sistemov, s čimer je X3 eden najbolj tehnološko naprednih med tekmeci. Omeniti velja upravljanje z gestami, pametni ključ, sistem CoPilot, ki aktivni uravnava hitrost, varnostni paket Driving Assistant Plus, vključno z asistentom za menjavo voznega pasu in z aktivno zaščito pred bočnim trkom.

BMW serija 5 Za našo državo Avto Država kupila tri BMW serije 5 po nori ceni

Na voljo so tudi številne funkcije povezljivosti v okviru BMW Connect sistema. Za začetek je X3 na voljo s tremi motorji in serijskim 8-stopenjskim menjalnikom. X3 xDrive 20d ima 140 kW (190 KM), X3 xDrive 30d pa 195 kW (265 KM). Že takoj na začetku je na voljo tudi kronski bencinar v različici X3 M40i z 265 kW (360 KM). Do stotke šestvaljni bencinar prihrumi že po 4,8 sekunde!

Med pogoni, ki bodo na voljo kasneje, velja posebej omeniti povsem električno različico, verjetno poimenovano iX3. Avto bomo videli leta 2019.

Cene za že prisotne modele se prično pri slabih 51.500 evrih za štirivaljnega dizla, M40i stane najmanj 75.600 evrov. Na razpolago so tri osnovne izvedbe opreme in vizualizacije, a še veliko več se nahaja na obsežnem seznamu dodatne opreme.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.