Avto
2666 ogledov

Novi BMW X2 se je najprej razgalil na Hrvaškem

BMW X2
1/22
BMW
Spoznajte BMW X2, povsem nov model v bavarski ponudbi.

Dinamični križanec BMW X2 naj bi zapolnil vrzel, na katero je kdo morda pomislil ob pogledu na modela X1 in X3. A X2 je še najmanj suvovski (pa še najmanjši) med to trojico, saj deluje bolj kot nekakšna napihnjena kombilimuzina. Nekaj, kar v podobi modela Q2 ponuja tudi konkurent iz Ingolstadta. "Za mlade in mlade po srcu," njegov namen utemeljujejo pri znamki.

Kot zanimivost - prve uradne fotografije za BMW X2 so posneli v Dalmaciji.

BMW X2 si platformo deli z X1, kar pomeni, da ima pogon prvenstveno speljan na prednji kolesni par, seveda pa tudi z opcijo xDrive štirikolesnega pogona. Platforma je prilagojena tudi za elektrificiran pogon, a za zdaj o njem še ne govorijo. Klasični motorji imajo lahko največ štiri valje, kar pa je glede na razpon moči pri Bavarcih bržkone povsem dovolj.  

BMW X7 iPerformance Avto BMW z novim logotipom

X2 torej zagovarja precej bolj dinamičen pristop k oblikovanju od X1 in X3 ter pohvalno dokaj vestno sledi konceptu, s katerim so ga Nemci napovedali lani septembra. 

Ima kratke previse in za "suve" športno nizek prednji del, na katerem sta ledvički v podobi trapezoida. Boki se proti zadku dvigujejo, kolesni obodi delujejo odsekano, kolesa imajo razpon med 17 in 20 palci, zadnje luči so poševne. Na zadnjem stebričku ima še dodatna BMW logotipa, kot v časih starih kupejev. BMW X2 odlikuje razmeroma zelo nizki količnik zračnega upora, vsega 0,28. Po dolžini meter pri X2 pokaže 4,36 metra, kar je okoli osem centimetrov manj od X1.

BMW X3 Novi X3 Avto 10 zanimivih novosti, ki jih ima novi BMW X3

Notranjost je znana reinkarnacija zadnjih modelov, vključno z 8,8-palčnim zaslonom in številnimi pomagali na seznamih serijske in dodatne opreme. Podvozje je za doplačilo lahko nastavljivo ali športne izvedbe M. Da ima v nosu štirivaljnika, boste spoznali po dveh izpušnih ceveh, pri trivaljniku bo le ena. 

Prostora v prtljažniku je 470 litrov, kar je 35 litrov manj od X1, a še vedno več od modernih kombilimuzin. 

Na začetku bodo pogonske različice tri. Pri sDrive 20i s 141 kW (192 KM) bo standardno opremljen s športnim 7-stopenjskim menjalnikom Steptronic z dvojno sklopko.

X2 xDrive20d s 140 kW (190 KM) in X2 xDrive25d s 170 kW (231 KM) bosta standardno opremljena s sistemom štirikolesnega pogona xDrive in 8-stopenjskim menjalnikom Steptronic. V prvi polovici leta 2018 bodo sledili trivaljni X2 sDrive18i in štirivaljniki X2 xDrive20i, X2 sDrive18d ter X2 xDrive18d

Pri nas bo X2 na voljo od marca 2018.

BMW 760Li V12 Avto Na 600 metrov smo prestrašili zajca

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.