Avto
4299 ogledov

Prihaja novi nissan juke

Nissan Juke Nissan
Nissan je leta 2010 s predstavitvijo križanca juke z vpadljivo obliko tudi v Sloveniji sprožil pravo revolucijo pri spremembah navad kupcev vozil. Zdaj je končno prišel čas za menjavo generacije. Kaj vemo o novem nissan juku?

* - Na prve fotografije novega juka bo treba še počakati nekaj časa. Na fotografiji je aktualna generacija juka.

Nissanov novi križanec bo predstavljen v drugi polovici leta 2019. Po pisanju britanskih medijev bodo spremembe velike, tudi oblikovne, a bo po zagotovili šef kreativnega oddelka pri Nissanu Shira Nakamure oblikovno prepoznaven kot juke. Ohranil naj bi prepoznavne poteze, kot so visoko umeščeni žarometi, bo pa hkrati dobil prepoznavno masko, ki krasi novega qashqaia. 

Prenovljeni nissan juke Nissan juke Avto Prenovljeni nissan juke

Novega bodo izdelovali na najnovejši CMF-B arhitekturi skupine Renault-Nissan. Podaljšali mu bodo medosje, kar prinaša prostornejšo potovalno kabino (predvsem prostor za noge na zadnji klopi) in večji prtljažni prostor. 

Nissan juke Test staroste Avto Juke lahko mlade še nauči lekcijo ali dve

Velike spremembe se bodo zgodile prav v potovalni kabini, kjer bo povsem nova nadzorna plošča. Vgradili bodo bolj kakovostne materiale, poudarek bo na individualnih željah kupcev. Seveda ne bo izostala tudi moderna povezljivost, vključno s podporo za Apple CarPlay in Android Auto.

NIssan juke test: prenovljeni juke Avto Juke ob kopici konkurentov ostaja poseben

Juke, ki bo na trgu konkuriral vozilom kot so renaultu captur, fiat 500X in peugeot 2008 bo imel po pisanju britanskega Auto Express 1,0-litrski trivaljni bencinski motor in 1,6-litrski štirivaljni turbobencinski motor z okoli 140 kilovatov moči (190 KM). Ne bodo opustili niti dizelske izvedenke, saj se pričakuje 1,5-litrski dizelski motor.

Nissan juke-R 2.0 Avto Nissan Juke-R 2.0 z 600 konjskimi močmi

Pri dražjih različicah naj bi bil na izbiro tudi štirikolesni pogon, v osnovi pa bo juke gnan na prednji kolesni par. Pri Nissanu omenjajo tudi hibridno različico. 

Nissan bo evropske juke še naprej proizvajal v svoji tovarni v Sunderlandu v Veliki Britaniji.

Komentarjev 2
  • Snežinko 10:51 12.december 2018.

    Norije? Pretiravati pa spet ni treba, no. Nobene "norije" ni bilo za Jukom. Avto je poseben ter zahteva tudi posebnega kupca.