Eden najbolj priljubljenih volkswagnov po osvežitvi že pri nas

Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross
Volkswagen je v Slovenijo pripeljal prenovljeno izvedbo njegovega najmanjšega križanca T-crossa. Zanj bo treba odšteti najmanj 22.027 evrov.
Oglej si celoten članek

Volkswagen T-cross se uvršča v razred majhnih križancev B-SUV, ki v Evropi v zadnjih letih doživlja razcvet in v segmentu majhnih avtomobilov z oznako B že presega polovični delež, tudi v Sloveniji pa delež segmenta tvori več kot 43 odstotkov. V Sloveniji bi uvoznik rad letos v tem segmentu prodal več kot 1.260 avtomobilov, zato bo T-cross moral precej pomagati T-rocu in taigu, ki se tudi uvrščata v ta segment.

Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross

Zato je zelo pomembno, da ostane svež, kar so mu zagotovili z zadnjo prenovo. Vidne spremembe prinašajo predvsem osveženi sprednji del z novo oblikovanim odbijačem in srebrno zaščito podvozja pod karirasto mrežo spodnjega vstopnika za zrak. Drugačna sta tudi žarometi, ki lahko svetita v matrični led tehniki, povezuje pa ju svetlobna letev v maski,led dnevne luči pa so ločene od žarometov.

Vzvratni ogledali sta opremljeni s sistemom za svetlobno projekcijo na tla. Drugačna je tudi oblika zadnjega odbijača, kjer je T-cross tudi dobil srebro zaščito podvozja, svetlobna letev pa povezuje zadnje led luči, ki tudi svetijo v led tehniki s tridimenzionalnim učinkom in možnostjo animacije. Bolj praktična pridobitev na zadku je povečanje oporne obremenitve vlečne kljuke s 55 na 75 kilogramov, ki bo omogočilo prevoz malce težjih predmetov na prtljažniku, ki ga montiramo na kljuko.

Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross

Mehkoba kabine

Volkswagen T-cross bo na voljo tudi s tremi novimi barvami, kovinsko kraljevo rdečo ter kovinsko prozorno modro ter grozdno rumeno. Za slednji pri Volkswagnu pravijo, da sta komunikacijski barvi. Nova so tudi tri kolesna platišča v dimenzijah 16, 17 in 18 palcev.

Spremembe so tudi v kabini. Armaturna plošča je po novem obdana z mehkim materialom s posebno strukturo za različici style in R-line, na njej pa izstopata 8-palčni zaslon digitalnih merilnikov ter prostostoječi zaslon infozabavnega sistema, ki ima lahko diagonalo 8 ali 9,2 palca. Izboljšan je tudi sam infozabavni sistem z možnostjo glasovnega upravljanja. Mehka je tudi obloga vrat, na katerih so lahko osvetljene kljuke, sedeži pa so lahko oblečeni v trajnostno blago.

Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross

Volkswagen T-cross bo na voljo s tremi motorji. Osnovni litrski trivaljnik 1,0 TSI bo na voljo z močmi 70 ali 85 kilovatov, najmočnejši štirivaljnik 1,5 TSI pa bo razvijal moč 110 kilovatov. Oba močnejša motorja sta na voljo tudi v kombinaciji z menjalnikom DSG.

Za osnovni volkswagen T-cross 1.0 TSI z močjo 70 kilovatov in opremo life bo treba odšteti najmanj 22.027 evrov, za najbolje opremljeni T-cross 1.5 TSI DSG R-line pa vsaj 29.347. Pri Volkswagnu sicer na to ceno ponujajo 1.000 evrov popusta ter dodatnih 500 evrov popusta v primeru financiranja. Pripravili so tudi posebni solidno opremljeni začetni paket T-cross 4ALL, ki stane najmanj 22.227 evrov in je tudi na voljo v kombinaciji z omenjenim popustom.

dezurni@styria-media.si

Foto: Saša Despot predstavitev VW T-cross

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 19:43 5. Marec 2024.

    Kar nekaj od avta …. Spremembe so full vidne hahahahah škatla kot škatla

  • 19:22 5. Marec 2024.

    ta avto ni vreden več kot 11.000 evrov !

  • 18:24 5. Marec 2024.

    Osvežitev? So zamašili tist drekasti auspuh?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.