Električni opel za manj kot osem tisočakov

Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e Foto: Opel Opel rocks-e
Novi električni opel rocks-e, prvi popolnoma električni ATV nemškega proizvajalca vozil, v Nemčiji stane 7.990 evrov.
Oglej si celoten članek

Z začetno ceno le 7.990 € je opel rocks-e električno vozilo na baterije, ki bi lahko postalo privlačno za številne uporabnike. ATV vozila lahko v Nemčiji vozijo vozniki stari 15 let in več.

Foto: Opel Opel rocks-e

Avto Tudi električni avtomobili lahko odpovejo zaradi znanega vzroka

Vozilo v dolžino meri le 2,41 metra, široko je 1,39 metra (brez zunanjih ogledal) in tehta le 471 kilogramov (vključno z baterijo). To utegne postati vstopnica za električno mobilnost, zlasti za začetnike. Ker je uradno razvrščen v kategorijo lahkih motornih vozil ali štirikolesnikov, lahko z njim v Nemčiji upravljajo 15-letni vozniki.

Foto: Opel Opel rocks-e

Premiera Po SUV vozilih, revolucija z SUM vozili?

Za mestno uporabo

Začetna različica za 7.990 evrov omogoča doseg z enim polnjenjem baterije do 75 kilometrov, največja hitrost je 45 km/h. Zaradi tega je idealen za vsakodnevni mestni promet, z obračalnim krogom le 7,20 metra pa je okreten v ulicah, možno pa ga je parkirati na majhnih parkirnih mestih.

Foto: Opel Opel rocks-e

Prodaja v oktobru V oktobru rekordna pošiljka električnih vozil v Slovenijo

Štirikolesnik je postavljen na 14-palčna platišča, kljub temu, da je izredno majhen, pa se v njem lahko prevažajo tudi visoki ljudje do 1,9 metra višine.

Foto: Opel Opel rocks-e

Avto Pred vrati novi Toyotin SUV

Baterijo je možno na domači vtičnici napolniti v 3,5 ure. Priloženi polnilni kabel, dolg tri metre, je trajno nameščen v vozilu in ga po potrebi enostavno izvlečete iz sovoznikovih vrat. Opel ponuja tudi polnilni adapter za polnjenje na javnih polnilnih postajah.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 17:58 8. November 2021.

    Gre za kopijo Citroena Ami, kar je logično, ker je PSA prevzel OPEL in sedaj nižajo stroške po liniji najmanjšega …

  • 17:10 8. November 2021.

    Če ga ne rabim registrirati, kupim!

  • 14:41 8. November 2021.

    Super. Elektriko za pogon pa bo delala vetrnica, vgrajena v sprednjo masko vozila oz. še bolje - ventilator hladilnika, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.