Električni postajajo vse bolj prilagodljivi

Foto: Renault
Foto: Renault
Renault je dobro leto po osvežitvi masterja precej razširil ponudbo njegove električne različice master Z.E.
Oglej si celoten članek

Poleg furgona v različicah s tremi dolžinami in dvema višinama je na voljo še kot šasija s kabino za nadgradnje z dvema dolžinama in kot dve dolžinski različici vozila s platformo.

Renault Renault kangooju podaljšal doseg in elektrificiral masterja

Povečali so tudi največjo možno obtežitev, saj je master Z.E. po novem na voljo z največjima dovoljenima obremenitvama 3,1 in 3,5 tone. Kot furgon tako zdaj ponuja tovorni prostor z volumni med osmimi in trinajstimi kubičnimi metri in največjo dovoljeno obtežitev 1.490 kilogramov. Pred osvežitvijo je največja dovoljena obtežitev znašala 1.100 kilogramov.

Foto: Renault Renault master Z.E.

Kot šasija s kabino master Z..E. prenese obremenitev do 1.620 kilogramov, kot vozilo s platformo pa ob nizki nakladalni višini ploščadi razpolaga celo z največjo obremenitvijo 1.740 kilogramov.

Avto Si predstavljate, da bi delali kar med vožnjo?

Pogonski sklop masterja Z.E. sicer ostaja olj ali manj enak, kar pomeni, da ga poganja elektromotor z največjo močjo 57 kilovatov, ki mu zagotavlja največjo hitrost 115 kilometrov na uro. Napaja se iz litij-ionske baterije s kapaciteto 33 kilovatnih ur, ki mu v skladu s ciklusom WLTP zagotavlja do 130 kilomatrov dosega, na 7,4-kilovatnem »wallboxu« pa se s trifaznim tokom polni dobrih šest ur.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.