Avto > Kombinirana
223 ogledov

Električni postajajo vse bolj prilagodljivi

Renault master Z.E. Renault
Renault je dobro leto po osvežitvi masterja precej razširil ponudbo njegove električne različice master Z.E.

Poleg furgona v različicah s tremi dolžinami in dvema višinama je na voljo še kot šasija s kabino za nadgradnje z dvema dolžinama in kot dve dolžinski različici vozila s platformo.

Kangoo Z.E. Renault Avto Renault kangooju podaljšal doseg in elektrificiral masterja

Povečali so tudi največjo možno obtežitev, saj je master Z.E. po novem na voljo z največjima dovoljenima obremenitvama 3,1 in 3,5 tone. Kot furgon tako zdaj ponuja tovorni prostor z volumni med osmimi in trinajstimi kubičnimi metri in največjo dovoljeno obtežitev 1.490 kilogramov. Pred osvežitvijo je največja dovoljena obtežitev znašala 1.100 kilogramov.

Renault master Z.E. | Avtor: Renault Renault

Kot šasija s kabino master Z..E. prenese obremenitev do 1.620 kilogramov, kot vozilo s platformo pa ob nizki nakladalni višini ploščadi razpolaga celo z največjo obremenitvijo 1.740 kilogramov.

Renault Trafic Avto Si predstavljate, da bi delali kar med vožnjo?

Pogonski sklop masterja Z.E. sicer ostaja olj ali manj enak, kar pomeni, da ga poganja elektromotor z največjo močjo 57 kilovatov, ki mu zagotavlja največjo hitrost 115 kilometrov na uro. Napaja se iz litij-ionske baterije s kapaciteto 33 kilovatnih ur, ki mu v skladu s ciklusom WLTP zagotavlja do 130 kilomatrov dosega, na 7,4-kilovatnem »wallboxu« pa se s trifaznim tokom polni dobrih šest ur.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.