Elipsasta nalepka še vedno obvezna

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Hrvaški mediji so se razpisali, da naj bi imeli hrvaški vozniki, ki na registrskih tablicah niso imeli modre nalepke z oznako EU, težave pri prečkanju meje z BiH.
Oglej si celoten članek

S hrvaškega notranjega ministrstva so nam sporočili, da so tudi sami prebrali novice o težavah voznikov pri vstopu v BiH, a da uradne prijave voznikov niso prejeli. Predstavnik ministrstva nam je dejal, da nekateri vozniki sicer uporabljajo modre nalepke EU na registrskih tablicah, vendar mejni organi ne morejo zahtevati takih oznak, ker jih hrvaška vozila še nimajo. Hrvaški avtomobili naj bi bili z registrskimi tablicami z oznako EU opremljeni do konca letošnjega leta.

Po zagotovilih sogovornika je po določilu dunajske konvencije o cestnem prometu iz leta 1968 za vstop v državo EU dovolj oznaka EU na registrski tablici. Elipsasta nalepka z oznako države na zadku avtomobila, v kateri je avtomobil registriran, pa je obvezna v državah zunaj EU. Nalepka z oznako države mora biti vidna od zadaj, če z vozilom vlečete priklopnik, morate imeti oznako države tudi ob registrski oznaki priklopnika. Črke morajo biti velike najmanj 8 centimetrov in široke najmanj 1 centimeter.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:27 5. Avgust 2013.

    Hrvaška banda naj bo raje tiho! Pred leti, ko še ni bilo EU registrskih tablic sem plačal kazen in poslal …

  • 00:09 5. Avgust 2013.

    najbl mi je smešn k se cela slovenija voz okol (oziroma se je) z oznakam SLO, k so čist nestandardne …

  • 14:08 4. Avgust 2013.

    Zakaj pa EU ne uvede "EU" elipsaste nalepke za potovanje izven EU, ne pa da je treba met SLO nalepko, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.