Elita si že mane roke

Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Maybach Pullman Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Maybach Pullman Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Maybach Pullman Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Maybach Pullman Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Maybach Pullman Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Maybach Pullman
Mercedes bo na avtomobilskem salonu v Ženevi razkril luksuzno različico razreda S, mercedes-maybach pullman, s katerim se bo postavil po robu modelom znamke Rolls-Royce. Verjetno bo razveselil marsikaterega politika, še bolj pa cilja na tiste, ki letno zaslužijo sedemmestne vsote.
Oglej si celoten članek

Pullman je podaljšana in bolj luksuzna različica že tako luksuzne limuzine mercedes-benz razred S. V dolžino meri kak 6499 milimetrov. V primerjavi z razredom S je tudi 100 milimetrov več prostora nad glavo. Luksuznemu novincu so medosje podaljšali na 4418 milimetrov, kar je približno toliko, kot v dolžino meri limuzinska mazda3.

Lastnik se bo pustil voziti

Sedeži so razporejeni v treh vrstah, zadaj so štirje sedeži, potniki lahko sedijo eden proti drugemu. Med njimi in prednjima sedežema je steklena pregrada. Tisti, ki jim tudi v tem primeru zmanjkuje prostora za noge, si lahko zadaj omislijo le dva sedeža, ki ponujata udobje domačega fotelja, hrbtni del pa omogoča 43,5-stopinjski naklon.

Potniki zadaj lahko na treh ločenih analognih inštrumentih, vgrajenih v strop vozila, spremljajo podatke o zunanji temperaturi, hitrosti in času. Za zabavo so inženirji poskrbeli z velikim, 18,5-palčnim monitorjem (47 centimetrov). Pri Mercedesu pravijo, da je celotna notranjost, od sedežev, stropa in armaturne plošče, oblečena v najbolj kakovostno usnje.

Številčna konjenica

Pullmana poganja 6,0-litrski V12 twin turbo motor z 390 kilovatov moči (530 KM) in 830 Nm navora pri 1900 vrtljajih v minuti. Novi mercedes-maybach pullman bo naprodaj leta 2016, vstopni model naj bi stal okoli pol milijona evrov. V ponudbi naj bi bila tudi neprebojna različica za nekaj manj kot milijon evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.