Avto
36 ogledov

Elita si že mane roke

Mercedes-Maybach Pullman
1/6
Mercedes-Benz AG
Mercedes bo na avtomobilskem salonu v Ženevi razkril luksuzno različico razreda S, mercedes-maybach pullman, s katerim se bo postavil po robu modelom znamke Rolls-Royce. Verjetno bo razveselil marsikaterega politika, še bolj pa cilja na tiste, ki letno zaslužijo sedemmestne vsote.

Pullman je podaljšana in bolj luksuzna različica že tako luksuzne limuzine mercedes-benz razred S. V dolžino meri kak 6499 milimetrov. V primerjavi z razredom S je tudi 100 milimetrov več prostora nad glavo. Luksuznemu novincu so medosje podaljšali na 4418 milimetrov, kar je približno toliko, kot v dolžino meri limuzinska mazda3.

Lastnik se bo pustil voziti

Sedeži so razporejeni v treh vrstah, zadaj so štirje sedeži, potniki lahko sedijo eden proti drugemu. Med njimi in prednjima sedežema je steklena pregrada. Tisti, ki jim tudi v tem primeru zmanjkuje prostora za noge, si lahko zadaj omislijo le dva sedeža, ki ponujata udobje domačega fotelja, hrbtni del pa omogoča 43,5-stopinjski naklon.

Potniki zadaj lahko na treh ločenih analognih inštrumentih, vgrajenih v strop vozila, spremljajo podatke o zunanji temperaturi, hitrosti in času. Za zabavo so inženirji poskrbeli z velikim, 18,5-palčnim monitorjem (47 centimetrov). Pri Mercedesu pravijo, da je celotna notranjost, od sedežev, stropa in armaturne plošče, oblečena v najbolj kakovostno usnje.

Številčna konjenica

Pullmana poganja 6,0-litrski V12 twin turbo motor z 390 kilovatov moči (530 KM) in 830 Nm navora pri 1900 vrtljajih v minuti. Novi mercedes-maybach pullman bo naprodaj leta 2016, vstopni model naj bi stal okoli pol milijona evrov. V ponudbi naj bi bila tudi neprebojna različica za nekaj manj kot milijon evrov.

Komentarjev 1