Avto
28 ogledov

Mercedes U za leto 2021

Koncept mercedes-benza razred U
1/12
Scott Wu Kaiser
Potem ko je Daimler ukinil luksuzno znamko Maybach, bo moral za boj z BMW, ki ima v lasti znamko Rolls-Royce, in Volkswagnom z Bentleyjem poiskati nove adute za tržni delež v razredu petičnežev.

Pri Daimlerju kot trenutno najbolj luksuzni produkt ponujajo podaljšani novi razred S, na voljo bo še bolj raztegnjena karoserijska različica razreda S – 600 pullman. Številni se sprašujejo, ali bo strategija s podaljšanimi različicami vzdržala oziroma kako dolgo bo vzdržala.

Eden od takih je študent oblikovanja na kalifornijski univerzi za umetnost oblikovanja Scott Wu Kaiser, ki je predlagal in narisal mercedes-benz razreda U ter ga uvrstil nad razred S.

"Mercedes-Benz bo potreboval izdelek, s katerim si bo zagotovil prevlado v najbolj luksuznem segmentu vozil," je dejal Kaiser in pojasnil, da črka U ponazarja začetnico nemške besede üppig, ki pomeni razkošen.

Razred U po besedah Kaiserja v dolžino meri 5.390 milimetrov, medosna razdalja je 3.175 milimetrov, s čimer je daljši in prostornejši tako od podaljšanega mercedesa razreda S kot bentley flying spura ter za malenkost krajši od rolls-royce ghosta.

Komentarjev 1
  • 4d5eccf93739c6305aaf8969a682cc57e1fd7395 19:32 03.maj 2014.

    Pri maketi ni nobenih proporcev, sfaljen dizajn. Proporci so ravno nekaj kar je Lesnik pri Mercedesu tako dobro ujel. Tale Wu Kaiser naj se s cim drugim bavi.