Elon Musk proti državi: samovoljno je znova odprl Teslino tovarno

Foto: Tesla
Foto: Tesla
Kontroverzni poslovnež se je uprl oblastem in samovoljno odprl svojo edino ameriško tovarno. Pripravljen, da ga aretirajo.
Oglej si celoten članek

Elon Musk, ustanovitelj Tesle, je kljub odločitvi oblasti v okrožju Alameda v zvezni državi Kalifornija odprl tovarno za proizvodnjo tesel v kraju Fremont.

Zvezna država Kalifornija je sicer dvignila prepoved in dovolila proizvodnjo v obratih, a omenjeno okrožje vztraja s striktnimi ukrepi. Elon Musk, ki se je v minulih tednih že tako ostro boril proti potezam lokalnih in zveznih oblasti v zvezi s covidom-19, in vmes celo napovedal premestitev sedeža podjetja iz Kalifornije v Nevado, je imel vsega dovolj.

V soboto je najprej napovedal tožbo proti oblastem v okrožju in zaprosil sodišče, naj mu odpre tovarno, ki je zaprta že od konca marca. A še preden bi počakal na razsodbo, je v ponedeljek kar po Twitterju napovedal, da jo bo odprl sam, poroča BBC.

Na Twitterju je zapisal, da bo skupaj z delavci na proizvodni liniji. Če pa bi prišlo tako daleč, da bodo skušale oblasti tovarno znova zapreti in ukrepati proti zaposlenim, zahteva, naj aretirajo le njega.

In res je bilo v ponedeljek parkirišče pred tovarno polno avtomobilov, s katerimi so prišli v službo delavci. 

Musk ob tem opozarja, da je Tesla edina avtomobilska tovarna iz ZDA, ki ji oblasti ne dovolijo nadaljevanja proizvodnje. 

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 07:49 13. Maj 2020.

    FAKE NEWS Musk ni nikoli ustanovil Tesle BUTLI samo kupu ga je dej mal raziščite pol pa piši

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.