Avto > Na Štrom
1623 ogledov

Elon Musk proti državi: samovoljno je znova odprl Teslino tovarno

Tesla tovarna v Fremontu Tesla
Kontroverzni poslovnež se je uprl oblastem in samovoljno odprl svojo edino ameriško tovarno. Pripravljen, da ga aretirajo.

Elon Musk, ustanovitelj Tesle, je kljub odločitvi oblasti v okrožju Alameda v zvezni državi Kalifornija odprl tovarno za proizvodnjo tesel v kraju Fremont.

Zvezna država Kalifornija je sicer dvignila prepoved in dovolila proizvodnjo v obratih, a omenjeno okrožje vztraja s striktnimi ukrepi. Elon Musk, ki se je v minulih tednih že tako ostro boril proti potezam lokalnih in zveznih oblasti v zvezi s covidom-19, in vmes celo napovedal premestitev sedeža podjetja iz Kalifornije v Nevado, je imel vsega dovolj.

V soboto je najprej napovedal tožbo proti oblastem v okrožju in zaprosil sodišče, naj mu odpre tovarno, ki je zaprta že od konca marca. A še preden bi počakal na razsodbo, je v ponedeljek kar po Twitterju napovedal, da jo bo odprl sam, poroča BBC.

Na Twitterju je zapisal, da bo skupaj z delavci na proizvodni liniji. Če pa bi prišlo tako daleč, da bodo skušale oblasti tovarno znova zapreti in ukrepati proti zaposlenim, zahteva, naj aretirajo le njega.

In res je bilo v ponedeljek parkirišče pred tovarno polno avtomobilov, s katerimi so prišli v službo delavci. 

Musk ob tem opozarja, da je Tesla edina avtomobilska tovarna iz ZDA, ki ji oblasti ne dovolijo nadaljevanja proizvodnje. 

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 1
  • hot_head 07:49 13.maj 2020.

    FAKE NEWS Musk ni nikoli ustanovil Tesle BUTLI samo kupu ga je dej mal raziščite pol pa piši

Sorodne novice