Ferrari z novim modelom postavlja nove mejnike

Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale
Pri Ferrariju so predstavili svoj nov model, ki ruši številne mejnike.
Oglej si celoten članek

Ferrari je predstavil model SF90 stradale. Prvi plug-in podjetja iz Maranella, ki je hkrati najzmogljivejši ferrari. Stezo v Fioranu prevozi v 79 sekundah. 

Avto Ferrari monza, čisto poseben ferrari!

Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale

Ime SF90 Stradale je dobil v čast 90-obletnice ustanovitve dirkalnega oddelka Scuderia Ferrari. Priključni hibrid za pogon kombinira prisilno polnjeni štirilitrski twin-turbo bencinski osemvaljni motor s skupno 780 konjskih moči in 800 Nm navora in tri električne motorje (en je nameščen na sprednji, dva pa na zadnji osi) s skupno 220 konjskih moči. To pomeni, da je sistemska moč vozila 1.000 konjskih moči. Energija je shranjena v bateriji s kapaciteto 7.9 kWh. Na elektriko zmore prevoziti do 25 kilometrov poti.

Avto Ko je vožnja s toyoto yarisom tako ekskluzivna kot s ferrarijem

Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale

SF90 Stradale je opremljen s štirikolesnim pogonom. Moč se na kolesa prenaša s pomočjo osemstopenjskega samodejnega dvosklopčnega menjalnika. Pospešek od 0 do 100 km/h je 2,5 sekunde, od 0 do 200 km/h 6,7 sekunde, največja hitrost je več kot 340 km/h.

Foto: Ferrari Ferrari SF90 Stradale

Avto Ferrari F8 je zelo lep in zelo hiter

V električnem načinu je največja hitrost omejena na 135 km/h. Vzvratno se premika zgolj na elektriko. Še nekaj zanimivosti: vozilo tehta 1570 kilogramov (za izdelavo so uporabili ogljikova vlakna, izpuh je izdelan iz titana), razporeditev teže spredaj/zadaj je 45/55, razmerje masa/moč je 1,57 kilograma na eno konjsko moč, kolesa merijo 20-palcev.
 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.