Avto
2322 ogledov

Ferrari z novim modelom postavlja nove mejnike

Ferrari  SF90 Stradale
1/6
Ferrari
Pri Ferrariju so predstavili svoj nov model, ki ruši številne mejnike.

Ferrari je predstavil model SF90 stradale. Prvi plug-in podjetja iz Maranella, ki je hkrati najzmogljivejši ferrari. Stezo v Fioranu prevozi v 79 sekundah. 

Ferrari monza Avto Ferrari monza, čisto poseben ferrari!

Ferrari  SF90 Stradale | Avtor: Ferrari Ferrari

Ime SF90 Stradale je dobil v čast 90-obletnice ustanovitve dirkalnega oddelka Scuderia Ferrari. Priključni hibrid za pogon kombinira prisilno polnjeni štirilitrski twin-turbo bencinski osemvaljni motor s skupno 780 konjskih moči in 800 Nm navora in tri električne motorje (en je nameščen na sprednji, dva pa na zadnji osi) s skupno 220 konjskih moči. To pomeni, da je sistemska moč vozila 1.000 konjskih moči. Energija je shranjena v bateriji s kapaciteto 7.9 kWh. Na elektriko zmore prevoziti do 25 kilometrov poti.

Toyota yaris GRMN Avto Ko je vožnja s toyoto yarisom tako ekskluzivna kot s ferrarijem

Ferrari  SF90 Stradale | Avtor: Ferrari Ferrari

SF90 Stradale je opremljen s štirikolesnim pogonom. Moč se na kolesa prenaša s pomočjo osemstopenjskega samodejnega dvosklopčnega menjalnika. Pospešek od 0 do 100 km/h je 2,5 sekunde, od 0 do 200 km/h 6,7 sekunde, največja hitrost je več kot 340 km/h.

Ferrari  SF90 Stradale | Avtor: Ferrari Ferrari

Ferrari F8 Avto Ferrari F8 je zelo lep in zelo hiter

V električnem načinu je največja hitrost omejena na 135 km/h. Vzvratno se premika zgolj na elektriko. Še nekaj zanimivosti: vozilo tehta 1570 kilogramov (za izdelavo so uporabili ogljikova vlakna, izpuh je izdelan iz titana), razporeditev teže spredaj/zadaj je 45/55, razmerje masa/moč je 1,57 kilograma na eno konjsko moč, kolesa merijo 20-palcev.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice