Fiat bo na Poljskem odpustil tretjino delavcev

Foto: Fiat
Foto: Fiat
Italijanski proizvajalec avtomobilov Fiat se je s sindikati na Poljskem dogovoril o zmanjšanju števila zaposlenih v svojih tamkajšnjih tovarnah. Od trenutno 4.862 zaposlenih pri družbi Fiat Auto Poland jih bo delo izgubilo 1.450, kot vzrok pa Italijani navajajo upad povpraševanja.
Oglej si celoten članek

Sindikatom je uspelo število odpuščenih omiliti za zgolj 50, na program presežnih delavcev pa so po mnenju poljskih medijev pristali, ker je Fiat začel namero enostransko uresničevati, kar bi bilo lahko za zaposlene še bolj neugodno.

Največja Fiatova tovarna na Poljskem stoji v mestu Tychy. V koncernu odpuščanja pojasnjujejo z dejstvom, da se je povpraševanje po avtomobilih zmanjšalo. Letos bodo v tovarni izdelali približno 350 tisoč avtomobilov, medtem ko so jih lani 467.700 in v rekordnem letu 2009 več kot 605 tisoč.

Prihodnje leto se bo Fiatova proizvodnja na Poljskem zmanjšala pod 300 tisoč vozil na leto, saj bodo v Tychyju prenehali izdelovati model Panda, ohranili pa proizvodnjo modelov Fiat 500 in Lancia Ypsilon. Več kot 90 odstotkov na Poljskem proizvedenih fiatov je namenjenih za izvoz.

Poljski mediji v poročilih o odpuščanju Fiatovih delavcev na Poljskem izpostavljajo dejstvo, da Fiat hkrati načrtuje investicije v Italiji. Tako naj bi novi model Panda izdelovali v tovarni v Pomiglianu pri Neaplju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.