Ford focus: preobrazba

Foto: Žurnal24 Ford v Frankfurtu predstavlja prenovljenega focusa.
Ford focus je edini avtomobil, ki je bil istočasno razglašen za avtomobil leta tako v Evropi kot tudi v ZDA. To je razlog, da pod drobnogled vzamemo njegovo prvo preobleko, odkar je predstavljena druga generacija tega priljubljenega fordovega modela.
Oglej si celoten članek

Kar se tiče lepote, je najpomembnejša novost novi prednji konec, oblikovalsko zasnovan na novem mondeu. Spremembe prinašajo pozitivne izide: focus je videti resnejši in do neke mere bolj prefinjen. Če izvzamemo dražje različice s kromiranimi detajli zunanjosti, ki bodo privlačili poglede izza vsakega vogala, je treba na novem focusu izpostaviti še zadnjico. Steklo zadaj je nove oblike in dimenzij, na popisu novosti pa so še svetila, opremljena s tehnologijo LED.

Tudi potniški prostor "diši dražje". Izpostavili bi ergonomijo in antialergijske ter kvalitetne materiale. Plastika armature je mehkejša in prijetna na otip ter na videz. Na novo je oblikovana plošča z instrumenti. Kupce dražjih modelov, bolj natančno titaniuma, bo razveselila nova oblika osrednje konzole z vgrajenim nastavkom za roko in ogromnim predalom. S seznama možnosti omenimo še gumb za zagon motorja, vtičnico 230 V in USB-priključek.



Največja novost s področja mehanike je implementacija novega robotiziranega šeststopenjskega menjalnika z dvema sklopkama, ki so ga razvili skupaj z Getragom. Fordov odgovor na VW-je DSG nosi ime powershift. Ponudili ga bodo še v C-maxu, in to v kombinaciji z dizelskim motorjem 2.0 TDCi v izvedbi z 81 kW/110, oziroma 100 kW/ 136 KM. Ford pa začenja še z ekološko serijo proizvodov primernega imena ECOnetic.

Po našem mnenju je ta rahla preobrazba več kot dobra poteza, saj gre za enega boljših kompaktnih vozil, ki je pri nekaterih kupcih ostal spregledan ravno zaradi nezanimive oblike. Kot kaže je bila "kinetična" oblika izbrana prav zaradi tega vzroka, kakšni bodo izidi prenove, pa bomo izvedeli v začetku februarja, ko se bo začela prodaja. Coupe-cabriolet in različica ST bosta luč sveta ugledali nekaj mesecev pozneje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.