Ford s trivaljnikom opremil rolko, preizkusil jo je Dolph Lundgren

Foto: Ford
Foto: Ford
Pri Fordu so s pomočjo filmskega mišičnjaka Dolpha Lungrena objavili tri zanimive video posnetke, s katerimi so pokazali, kako učinkovit je njihov mali, a zmogljivi 1,0-litrski ecoboost trivaljni turbo bencinski motor z 103 kilovati moči (140 KM).
Oglej si celoten članek

Odkar so pri Fordu leta 2009 predstavili družino motorjev z direktnim vbrizgavanjem poimenovano EcoBoost, so pobrali številne nagrade za tehnične dosežke. Ford je tako prepričan v turbo prihodnost, da je ecoboost motorje vgradil tudi v modele, kot so focus RS, mustang in poltovornjak F-150 raptor ter celo v športni avtomobil GT.

Kljub zmogljivejšim štirivaljnim motorjem pa je med najbolj izpostavljenimi ecoboost motorji mali trivaljnik. Zmogljiv litrski turbo motor so zdaj vgradili kar v električno rolko, ki ima sicer moč tri kilovate, vožnjo z njo pa je prikazal hollywoodski zvezdnik Dolph Lundgren. Najvišja hitrost rolke je bila 96 km/h.

V drugem preizkusu je 1,0-litrski motor poganjal stroj za izmet žogic za bejzbol. Navaden stroj lahko izstreli žogico s hitrostjo 144 km/h, medtem, ko je Fordov motor poskrbel za hitrost žogice 320 km/h.
<br

/>Tretji video ima naslov Blender of Brutality (brutalni mešalnik), ki, kot razkriva ime, zmelje prav vse. Ne samo sadja.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.