Avto
95 ogledov

Ford s trivaljnikom opremil rolko, preizkusil jo je Dolph Lundgren

Dolph Lundgren na Fordovi rolki Ford
Pri Fordu so s pomočjo filmskega mišičnjaka Dolpha Lungrena objavili tri zanimive video posnetke, s katerimi so pokazali, kako učinkovit je njihov mali, a zmogljivi 1,0-litrski ecoboost trivaljni turbo bencinski motor z 103 kilovati moči (140 KM).

Odkar so pri Fordu leta 2009 predstavili družino motorjev z direktnim vbrizgavanjem poimenovano EcoBoost, so pobrali številne nagrade za tehnične dosežke. Ford je tako prepričan v turbo prihodnost, da je ecoboost motorje vgradil tudi v modele, kot so focus RS, mustang in poltovornjak F-150 raptor ter celo v športni avtomobil GT.

Kljub zmogljivejšim štirivaljnim motorjem pa je med najbolj izpostavljenimi ecoboost motorji mali trivaljnik. Zmogljiv litrski turbo motor so zdaj vgradili kar v električno rolko, ki ima sicer moč tri kilovate, vožnjo z njo pa je prikazal hollywoodski zvezdnik Dolph Lundgren. Najvišja hitrost rolke je bila 96 km/h.

V drugem preizkusu je 1,0-litrski motor poganjal stroj za izmet žogic za bejzbol. Navaden stroj lahko izstreli žogico s hitrostjo 144 km/h, medtem, ko je Fordov motor poskrbel za hitrost žogice 320 km/h.
<br

/>Tretji video ima naslov Blender of Brutality (brutalni mešalnik), ki, kot razkriva ime, zmelje prav vse. Ne samo sadja.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.