Francozi ladam rekli "adieu"

Foto: Lada
Foto: Lada
Ruski proizvajalec Autovaz se mora znajti sam.
Oglej si celoten članek

Ruski proizvajalec Avtovaz, najbolj znan po znamki avtomobilov Lada, bo predvidoma še ta mesec prešel v rusko upravljanje, je povedal guverner ruske regije Samara Dmitrij Azarov. Francoski avtomobilski proizvajalec Renault, ki je večinski lastnik Avtovaza, naj bi bil pripravljen delež prodati z možnostjo ponovnega odkupa, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

"Pričakujem, da bodo formalnosti opravljene maja in da bo podjetje zanesljivo upravljano," je po navedbah Tass dejal Azarov.

Ruski minister za industrijo in trgovino Denis Manturov je pred tem dejal, da namerava Renault svoj 68-odstotni delež Avtovaza prodati z možnostjo ponovnega odkupa v petih ali šestih letih. Delež naj bi prevzelo rusko državno raziskovalno središče NAMI.

Renault je marca sporočil, da ustavlja proizvodnjo v svojem obratu v Moskvi in da preučuje možnosti glede obratovanja Avtovaza.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 20:52 13. Maj 2022.

    Pri tej Ladi se vidi ves domet Rusov, isti dizajn 50 let, motor isti 40 let, pavza v času...

  • 20:25 13. Maj 2022.

    Bo vsaj Lada nazaj Lada! Neuničliva zadeva....res da ne oblikovana po zadnjih smernicah, udobja tudi nima, ma je pa zanesliva …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.