Avto
10605 ogledov

Francozi ladam rekli "adieu"

Lada niva Lada
Ruski proizvajalec Autovaz se mora znajti sam.

Ruski proizvajalec Avtovaz, najbolj znan po znamki avtomobilov Lada, bo predvidoma še ta mesec prešel v rusko upravljanje, je povedal guverner ruske regije Samara Dmitrij Azarov. Francoski avtomobilski proizvajalec Renault, ki je večinski lastnik Avtovaza, naj bi bil pripravljen delež prodati z možnostjo ponovnega odkupa, poroča ruska tiskovna agencija Tass.

"Pričakujem, da bodo formalnosti opravljene maja in da bo podjetje zanesljivo upravljano," je po navedbah Tass dejal Azarov.

Ruski minister za industrijo in trgovino Denis Manturov je pred tem dejal, da namerava Renault svoj 68-odstotni delež Avtovaza prodati z možnostjo ponovnega odkupa v petih ali šestih letih. Delež naj bi prevzelo rusko državno raziskovalno središče NAMI.

Renault je marca sporočil, da ustavlja proizvodnjo v svojem obratu v Moskvi in da preučuje možnosti glede obratovanja Avtovaza.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Vilno 20:52 13.maj 2022.

    Pri tej Ladi se vidi ves domet Rusov, isti dizajn 50 let, motor isti 40 let, pavza v času...

  • 4krogci 20:25 13.maj 2022.

    Bo vsaj Lada nazaj Lada! Neuničliva zadeva....res da ne oblikovana po zadnjih smernicah, udobja tudi nima, ma je pa zanesliva in ni terena da te pusti na cedilu!