Avto
41925 ogledov

Neverjetno, kaj se vrača v avtomobile

AvtoVAZ
V času, ko so digitalni merilniki postali nuja v novih avtomobilih, na avtomobilski trg prihaja prava osvežitev.

Digitalne armaturne plošče so del večine novih avtomobilov. Avtomobili so videti moderneje in ponujajo več funkcij. Ruski proizvajalec vozil CMGAISD pa je prišel v času digitalnih kokpitov na zanimivo rešitev, rešitve je poiskal pri starih modelih. Novo lado vesto ali xrayja ponuja s kokpitom, ki bo lastnikom pričaral nostalgijo.

 | Avtor: CMGAISD CMGAISD

Tega pri proizvajalcu AvtoVaz kupci ne bodo dobili. Govorimo o zaslonu iz sedemdesetih let prejšnjega stoletja. Kot razkrivajo fotografije imajo lahko avtomobili digitalne merilnike vrtljajev, a se lahko grafika vrne v preteklost po vzoru avtomobilov izpred pol stoletja, natančneje modela VAZ 2101. Merilnik hitrosti doseže do 200 km/h. Merilniki kažejo še nivo goriva, temperaturo motorja, ima tudi kazalnik, ki označuje stanje akumulatorja, nivo olja ali vklop luči. V primerjavi z osnovnim kokpitom je nostalgični celo nekoliko dražji.

Rusi bodo za retro merilnike v primeru veste plačali 480 evrov dodatka, za križanca s takimi merilniki pa 490 evrov.
 

Komentarjev 5
  • djdj 19:20 20.maj 2021.

    Kje v Sloveniji je sploh mogoče kupiti novo Lado Vesto ali X-ray? '

  • antitrust 17:15 20.maj 2021.

    jebala vas digitalizacija pa LCDji v avtih.

  • bločan 14:50 20.maj 2021.

    Močno pogrešam takšne retro merilnike.Omenjeni me spominja na kakšen star Citroenov model.Vsekakor prava osvežitev glede na današnjo digitalno ero.