Frankfurt se šibi od avtomobilskih novosti

Foto: Aston Martin Aston martin Vanquish Volante Foto: Aston Martin Aston martin Vanquish Volante Foto: Audi Audi A8 Foto: Audi Audi A8 Foto: Audi Audi A3 kabrio Foto: BMW BMW serije 4 coupe Foto: BMW BMW serije 4 coupe Foto: BMW BMW i3 Foto: BMW BMW i3 Foto: BMW BMW i8 Foto: BMW BMW i8 Foto: BMW BMW X5 Foto: BMW BMW X5 Foto: M. P. Citroën C4 picasso Foto: Citroën Citroën C4 grand picasso Foto: Dacia Prenovljeni dacia duster Foto: Ferrari Ferrari 458 speciale Foto: Ferrari Ferrari 458 speciale Foto: Honda Honda civic tourer Foto: Kia Kia soul Foto: Lamborghini Lamborghini gallardo LP 570-4 Foto: Mazda Mazda3 Foto: Mazda Mazda3 sedan Foto: Mercedes-Benz Mercedes-benz GLA Foto: Mercedes-Benz Mercedes-Benz S AMG Foto: Nissan Nissan micra Foto: Opel Opel insignia Foto: Peugeot peugeot 308 Foto: Peugeot peugeot 308 Foto: Porsche Porsche 911 turbo Foto: Porsche Porsche 918 spyder Foto: Žurnal24 Renault megane Foto: Škoda Škoda rapid spaceback Foto: Škoda Škoda yeti facelift Foto: Toyota Toyota corolla Foto: Volkswagen e-up! in e-golf Foto: Volkswagen Volkswagen golf R
Z dnevoma, rezerviranima za novinarje, vrata odpira eden izmed največjih avtomobilskih salonov na svetu v Frankfurtu.
Oglej si celoten članek

Kar okoli sto večjih in manjših svetovih premier bodo lahko obiskovalci enega od največjih avtosalonov videli med 12. in 22. septembrom v Frankfurtu.

  • Novosti iz Frankfurta si oglejte v zgornji galeriji, ki jo sproti dopolnjujemo s premierami

V evropski finančni center naj bi se zaradi avtomobilske prihodnosti in vsega, kar je s tem povezano v tehničnem smislu, zgrnilo več kot 900 tisoč obiskovalcev. Nekaj bo gotovo tudi Slovencev, ki pa bodo glede na uradne podatke tam letos videli le stojnico ene domače družbe, in sicer Akrapoviča, čeprav bosta marsikateri del in inovacija v najnovejših avtomobilih slovenskega izvora.

Kaj bo rast brez mladih?

Čeprav je Evropska unija uradno izšla iz recesije, se proizvajalci ne slepijo, da jih na stari celini čaka še dolgotrajno okrevanje.

Letos naj bi prodaja upadla za dodatne tri odstotke, analitike pa še bolj skrbi velika nezaposlenost zlasti med mladimi na velikih trgih, kot sta Španija in Italija. Proizvajalci, ki si to lahko privoščijo, načine za povečanje prodaje vidijo predvsem v novih, svežih produktih, saj lahko le tako bežijo pred pritiski popustov.

Na kabel tudi največji

Frankfurt je tradicionalno prostor, na katerem domače znamke pokažejo vse, kar znajo. Letos je v ospredju BMW z novo serijo 4 in naelektrenim športnikom i8. Da Nemci pospešeno preklapljajo na elektriko, dokazujeta VW e-golf in porsche 918 spyder (zadnji z vstopno ceno 770 tisoč evrov). Napovedujejo se novi derivati križancev, manjši in cenejši avtomobili so v ozadju. Brez vidnih novosti so tokrat Italijani in Korejci.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.