Avto
20 ogledov

Frankfurt se šibi od avtomobilskih novosti

IAA
1/37
IAA
Z dnevoma, rezerviranima za novinarje, vrata odpira eden izmed največjih avtomobilskih salonov na svetu v Frankfurtu.

Kar okoli sto večjih in manjših svetovih premier bodo lahko obiskovalci enega od največjih avtosalonov videli med 12. in 22. septembrom v Frankfurtu.

  • Novosti iz Frankfurta si oglejte v zgornji galeriji, ki jo sproti dopolnjujemo s premierami

V evropski finančni center naj bi se zaradi avtomobilske prihodnosti in vsega, kar je s tem povezano v tehničnem smislu, zgrnilo več kot 900 tisoč obiskovalcev. Nekaj bo gotovo tudi Slovencev, ki pa bodo glede na uradne podatke tam letos videli le stojnico ene domače družbe, in sicer Akrapoviča, čeprav bosta marsikateri del in inovacija v najnovejših avtomobilih slovenskega izvora.

Kaj bo rast brez mladih?

Čeprav je Evropska unija uradno izšla iz recesije, se proizvajalci ne slepijo, da jih na stari celini čaka še dolgotrajno okrevanje.

Letos naj bi prodaja upadla za dodatne tri odstotke, analitike pa še bolj skrbi velika nezaposlenost zlasti med mladimi na velikih trgih, kot sta Španija in Italija. Proizvajalci, ki si to lahko privoščijo, načine za povečanje prodaje vidijo predvsem v novih, svežih produktih, saj lahko le tako bežijo pred pritiski popustov.

Na kabel tudi največji

Frankfurt je tradicionalno prostor, na katerem domače znamke pokažejo vse, kar znajo. Letos je v ospredju BMW z novo serijo 4 in naelektrenim športnikom i8. Da Nemci pospešeno preklapljajo na elektriko, dokazujeta VW e-golf in porsche 918 spyder (zadnji z vstopno ceno 770 tisoč evrov). Napovedujejo se novi derivati križancev, manjši in cenejši avtomobili so v ozadju. Brez vidnih novosti so tokrat Italijani in Korejci.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.