Gasilci zahtevajo, da proizvajalci pomagajo ob požaru električnega vozila

Foto: Freiwillige feurwehr Kössen
Foto: Freiwillige feurwehr Kössen
Električni avtomobili ne gorijo pogosteje kot vozila z bencinskim ali dizelskim motorjem, a ko zagorijo, njihovi požari trajajo veliko dlje.
Oglej si celoten članek

Pri nemški gasilski zvezi opozarjajo, da lahko vozilo z motorjem na notranje zgorevanje pogasijo že v 15 minutah s 15 litri vode, medtem, ko je za enak postopek na električnem vozilu potrebnih okoli 10.000 litrov vode in dve do tri ure gašenja, je za Spigel povedal Peter Bachmeier, predsednik strokovnega odbora za preprečevanje požarov in zaščito pred nevarnostmi pri nemških gasilcih.

Zreče Zreče: Električni i3 v ograjo, gasilci brali navodila

Foto: FF Schwaz Pogorela tesla

Nemška gasilska zveza zahteva večjo podporo avtomobilske industrije pri reševanju požarov na električnih avtomobilih "Proizvajalci po nastanku požara električnega avtomobila še niso ustrezno izpolnili svoje odgovornosti za električne avtomobile in s tem povezana tveganja," je povedal Bachmeier, ki pravi, da je treba električna vozila spremljati še naslednjih 72 ur po požaru, da se ponovno ne vname.

Avto Električni zagorel v predoru - to pravijo gasilci

Foto: Freiwillige feurwehr Kössen Zgorela tesla

Nemški gasilci pojasnjujejo, da to ni več delo gasilskih enot, zato od proizvajalcev avtomobilov zahtevajo, naj ob požaru zagotovijo svoje strokovnjake, ki bodo, tako kot je to običajno v kemični industriji, nadzirali možnost vnovičnega požara. Razlog je seveda zapletenost in vnetljivost baterije. Prav tako gasilci pozivajo proizvajalce avtomobilov, da po požaru prevzamejo razbitino in jo odstranijo s kraja nesreče oziroma požara.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:00 23. September 2021.

    Saj ga lahko cel teden namakajo v tistem gasilnem bazenu. Se bo treba prilagoditi!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.