Avto > Na Štrom
2354 ogledov

Gasilci zahtevajo, da proizvajalci pomagajo ob požaru električnega vozila

Zgorela tesla Freiwillige feurwehr Kössen
Električni avtomobili ne gorijo pogosteje kot vozila z bencinskim ali dizelskim motorjem, a ko zagorijo, njihovi požari trajajo veliko dlje.

Pri nemški gasilski zvezi opozarjajo, da lahko vozilo z motorjem na notranje zgorevanje pogasijo že v 15 minutah s 15 litri vode, medtem, ko je za enak postopek na električnem vozilu potrebnih okoli 10.000 litrov vode in dve do tri ure gašenja, je za Spigel povedal Peter Bachmeier, predsednik strokovnega odbora za preprečevanje požarov in zaščito pred nevarnostmi pri nemških gasilcih.

Pri nesreči električnega BMW i3 so posredovali gasilci PGD Zreče Zreče Avto Zreče: Električni i3 v ograjo, gasilci brali navodila

Pogorela tesla | Avtor: FF Schwaz FF Schwaz

Nemška gasilska zveza zahteva večjo podporo avtomobilske industrije pri reševanju požarov na električnih avtomobilih "Proizvajalci po nastanku požara električnega avtomobila še niso ustrezno izpolnili svoje odgovornosti za električne avtomobile in s tem povezana tveganja," je povedal Bachmeier, ki pravi, da je treba električna vozila spremljati še naslednjih 72 ur po požaru, da se ponovno ne vname.

Zgorela tesla Avto Električni zagorel v predoru - to pravijo gasilci

Zgorela tesla | Avtor: Freiwillige feurwehr Kössen Freiwillige feurwehr Kössen

Nemški gasilci pojasnjujejo, da to ni več delo gasilskih enot, zato od proizvajalcev avtomobilov zahtevajo, naj ob požaru zagotovijo svoje strokovnjake, ki bodo, tako kot je to običajno v kemični industriji, nadzirali možnost vnovičnega požara. Razlog je seveda zapletenost in vnetljivost baterije. Prav tako gasilci pozivajo proizvajalce avtomobilov, da po požaru prevzamejo razbitino in jo odstranijo s kraja nesreče oziroma požara.

Komentarjev 1
  • Toma 21:00 23.september 2021.

    Saj ga lahko cel teden namakajo v tistem gasilnem bazenu. Se bo treba prilagoditi!