Genesis G90 predstavlja vrh korejskega prestiža, a ne za Evropo

Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90 Foto: Hyundai Genesis G90
Hyundai je nekaj tednov po potrditvi nove luksuzne podznamke že predstavil svoj prvi model za najbolj zahtevne (in bogate) stranke - genesis G90.
Oglej si celoten članek

Znamka Genesis bo imela v korejski strategiji podobno vlogo kot denimo Lexus pri Toyoti ali Infiniti pri Nissanu.

Genesis G90 je neposredni naslednik hyundaija equusa, vendar z izdatnim dodatnim pridihom prestiža. Korejci pravijo, da so zanj iznašli nov tip dizajna, poimenovan "atletska eleganca", ki se odraža v močni postavi, heksagonalni prednji maski in zadnjih pokončnih svetilih. 

Foto: Hyundai Genesis G90 Poleg materialov premium tipa ga v notranjosti odlikuje še 12-palčni zaslon, tisti zadaj imajo na voljo 9,2-palčne tablice in brezžično polnjenje, posebno pozornost so namenili zatesnitvi. 
Pogon je standardno speljan na zadnji par koles, opciji pa sta štirikolesni pogon in prilagodljivo podvozje. 

Za zdaj so znane le specifikacije za izvedenko za domači korejski trg, ki jo bosta poganjala V6 ali V8 bencinarja s po 228 kW/311 KM oziroma 296 kW/425 KM.

In še slabši del zgodbe - G90 Stare celine še ne bo odkrival. Znamka Genesis bo Evropo očitno napadla šele z naslednjimi manjšimi modeli, predvidoma tudi suvi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.