GM in Ford bi namesto avtomobilov proizvajala respiratorje

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ameriška avtomobilska velikana General Motors in Ford bi v boju proti koronavirusu svoje mirujoče tovarne lahko spremenila v proizvodnjo nujno potrebnih medicinskih pripomočkov.
Oglej si celoten članek

Dva največja ameriška proizvajalca avtomobilov General Motors (GM) in Ford pregledujeta možnosti za izdelavo medicinskih pripomočkov. Izvršna direktorica Mary Barra je v sredo ameriški vladi sporočila, da GM išče rešitve za pomoč pri reševanju krize. Na primer, raziskujejo, ali je mogoče izdelati medicinsko opremo, kot so respiratorji.

Koronavirus Kako učinkovito razkužiti avto

Drugi največji ameriški proizvajalec avtomobilov Ford se želi prav tako vključiti v reševanje krizne situacije, ki je zajela tudi ZDA. Priznali so, da so se pogovarjali tako z vlado v ZDA kot v Veliki Britaniji, pišejo ameriški mediji.

Ustavitev ob 22.00 Revoz: Ostanite doma

Pred tem sta tako GM kot Ford zaradi krize izbruha koronavirusa napovedala začasne zaustavitve proizvodnje v Severni Ameriki. Proizvodni trakovi v ZDA, Kanadi in Mehiki bodo do 30. marca stali.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.