Golf 8 bo izpolnjeval ukaze geste

Foto: Volkswagen VW golf R touch koncept Foto: Volkswagen VW golf R touch koncept Foto: Volkswagen VW golf R touch koncept Foto: Volkswagen VW golf R touch koncept
Volkswagen golf osme generacije se bo med drugim premierno za razred ponašal tudi zelo zanimivo tehnologijo upravljanja nekaterih funkcij s pomočjo gest.
Oglej si celoten članek

Dr. Heinz-Jakob Neusser, šef razvojnega oddelka pri Volkswagnu, je za britanski Auto Express na sejmu elektronike CES v Šanghaju izdal nekaj skrivnosti, ki se obetajo v prihodnjih modelih, še posebej v najpomembnejšem modelu znamke.

Volkswagen namreč na enem najpomembnejših tehnoloških dogodkov leta predstavlja koncept VW golf R touch s številnimi zanimivimi spremembami v notranjosti, ki težijo k zmanjševanju števila gumbov. Nič posebej novega, isti koncept so predstavljali že na začetku leta v Las Vegasu. A koncepti so eno, kar pride do potrošnika pa drugo. Sedaj pa je potrjeno, veliko novosti in koncepta R touch bo na voljo že v naslednji generaciji golfa, ki bo na ceste zapeljala jeseni 2016, je potrdil Neusser.

"Koncept predstavlja prihodnost VW-jevih tehnoloških rešitev za notranjost avtomobilov, skupaj z nekaterimi aplikacijami za mobilne naprave, s katerimi bomo redefinirali njihovo uporabnost za avtomobile," je povedal Neusser. "Tehnologija nadzora z gestami pa bo v postala realnost že v novem golfu, ki prihaja konec prihodnjega leta."

V konceptni avto in tako bržkone tudi v prihodnjega produkcijskega golfa je vgrajen novi infotainment sistem, ki za nadzor omogoča tudi uporabo gest. Z njimi je mogoče nadzirati glasnost naprave, temperaturo in delovanje strešnega okna. Pomembna novost novega infotainmenta je kar 13-palčni zaslon visoke resolucije, ki nadomešča dosedanjega, hkrati pa golf po zgledu passata pridobiva digitalni zaslon namesto klasičnih analognih merilnikov pred volanom. Ta zaslon je velikosti 8 palcev in omogoča prilagodljivo prikazovanje številnih informacij. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.